Centrum voor Reuma en Revalidatie in Rotterdam haalt 0% decubitus


WADDINXVEEN, 20111216 -- Decubitus lijkt in Nederland onlosmakelijk verbonden met een verblijf in een ziekenhuis of verpleeghuis. Om zo’n complex probleem aan te pakken moeten er ambitieuze doelen gesteld worden en moet elke medewerker ervan doordrongen zijn dat decubitus niet binnen de muren van de zorginstelling thuishoort. Met de tools die Doove Medical middels de 0% Challenge aanbiedt kan het ontstaan van decubitus in zorginstellingen volledig worden uitgebannen. Dit levert een kwaliteitsverbetering op voor zowel de zorginstelling, het verplegend personeel als de patiënt. Het Centrum voor Reuma en Revalidatie in Rotterdam bewijst dat het programma van Doove Medical écht werkt!

Dat zijn enkele belangrijke conclusies uit de whitepaper “Decubitus. Onvermijdelijk of onnodig?” van Doove Medical. Aanleiding van deze whitepaper is de samenwerking die Doove Medical in 2006 met het Centrum voor Reuma en Revalidatie in Rotterdam is aangegaan om de 0% Challenge in de praktijk te toetsen. 

Samen werken aan een decubitusvrije zorginstelling
Ondanks veel inzet had het RRR, net als andere instellingen in Nederland, te maken met decubitus. Directeur Wim van Deventer vond dat onacceptabel en wilde daar wat aan veranderen. “Toen bleek dat wij die opvatting deelden met Doove Medical, besloten we gezamenlijk de ambitie van nul procent decubitus waar te maken in het RRR”, zo zegt hij. Onder leiding van Doove Medical werd de bestaande situatie geanalyseerd, concrete doelstellingen geformuleerd, alle betrokken medewerkers continu geschoold en begeleid. Door daarnaast de focus te leggen op preventie en het inzetten van de juiste hulpmiddelen zijn het RRR en Doove Medical er samen in geslaagd om steeds meer afdelingen decubitusvrij te maken. Zeker gezien de zwaardere categorie patiënten die in het RRR verblijven heeft deze samenwerking tot een fantastisch resultaat geleid en is het bewijs te meer geleverd dat decubitus echt onnodig is.

Over Doove Medical
Doove Medical is specialist op het gebied van anti-decubitus systemen, wondzorg en obesitas hulpmiddelen en levert aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorgverzekeraars en thuiszorgorganisaties. Op het gebied van decubitus levert het bedrijf niet alleen producten, maar is zij ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van concepten die een actieve bijdrage leveren in het terugdringen van decubitus. In 2006 lanceerde Doove Medical de 0% Challenge, een in eigen beheer ontwikkeld programma waarmee decubitus, die binnen zorginstellingen ontstaat, tot 0% kan worden teruggebracht.

Wanneer u geïnteresseerd bent in de whitepaper  “Decubitus. Onvermijdelijk of onnodig?” van Doove Medical, dan kunt u deze downloaden via de internetsite www.doovemedical.nl. Voor meer informatie over de 0% Challenge kunt u ook contact opnemen met Doove Medical via sales@doove.nl of via telefoonnummer 0182-624913.





Doove Medical