Ingezonden persbericht



14 december 2011

OER!Jong: 6000 jaar terug in de tijd

Lelystad - De permanente tentoonstelling OER! over de steentijd in Flevoland is uitgebreid met een nieuw onderdeel voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar: OER!Jong. Met actieve opdrachten gaan kinderen in deze tentoonstelling op pad en maken zij kennis met het leven van deze oer-Flevolanders, die wij beter kennen als de Swifterbantmensen.

Zo'n 6000 jaar geleden leefden de Swifterbantmensen op de rivierduinen van de Overijsselse Vecht; het grondgebied dat later Flevoland werd genoemd. Kinderen maken in OER!Jong kennis met jagen en eten, gebruiken gereedschap, kunnen kleding uit die periode passen, maken kennis met het bovennatuurlijke en richten hun pijl en boog op een prooi. Ook kunnen zij een aandenken kopen uit een 'prehistorische' automaat.

Vanaf 16 december aanstaande is OER!Jong gereed. Op zaterdag 14 en zondag 15 januari is er een speciaal OER!Jong weekend met een activiteitenprogramma voor het hele gezin.

OER!Jong is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het VSBfonds.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.