Prinses Beatrix Fonds blijft investeren in wetenschappelijk onderzoek

Persbericht van Prinses Beatrix Fonds

Het Prinses Beatrix Fonds heeft voor 2012 acht nieuwe onderzoeken naar spierziekten en bewegingsstoornissen gehonoreerd. In totaal zal een bedrag van 2 miljoen euro geïnvesteerd worden in wetenschappelijk onderzoek. Directeur Jan-Ite de Ruijter: "In deze tijden van recessie is het fantastisch dat het Prinses Beatrix Fonds kwalitatief wetenschappelijk onderzoek mogelijk blijft maken. Dit kan uiteraard alleen dankzij de inzet van onze trouwe donateurs en vrijwilligers. Wetenschappelijk onderzoek is de enige manier om snel en doeltreffend de oplossing voor spierziekten en bewegingsstoornissen dichterbij te brengen."

De onderzoeks aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit en relevantie door onafhankelijke externe referenten. De Wetenschappelijke Adviesraad van het Prinses Beatrix Fonds, onder leiding van Professor Raymund Roos (neuroloog in het LUMC), bewaakt het beoordelingsproces van de referenten en het proces van wederhoor van de onderzoeker op het commentaar van de referenten.

In de afgelopen tien jaar is 20 miljoen euro geïnvesteerd in baanbrekend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van spierziekten en bewegingsstoornissen. Hierdoor zijn er nieuwe medicijnen gekomen, betere behandelmethoden ontwikkeld en is de kwaliteit van leven voor patiënten verbeterd. Zo is voor mensen met de ziekte van Pompe sinds 2006 behandeling mogelijk. Door vroegtijdig te starten met gebruik van het nieuwe medicijn, kan een groot deel van de patiënten zich normaal ontwikkelen en wordt de levensduur verlengd.

Links:
http://prinsesbeatrixfonds.nl/



Razende Robot Reporter