Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.10 uur

Utrecht, 16-12-2011

Vrachtwagenchauffeur met vijf keer te veel op

EEMNES/BAARN Een vrachtwagenchauffeur beschikte op donderdagavond 15 december niet meer over de kwaliteiten om een vrachtwagen te besturen. Hij bleek een zeer stevige slok te veel op te hebben.

Rond 20.40 uur kreeg de politie de melding dat een vrachtwagenchauffeur bij een horecagelegenheid aan de Rijksweg A1 in Eemnes schade had gereden. Agenten gingen ter plaatse. Daar zagen zij dat een vrachtwagen bij de parkeerplaats flink door de tuin was gereden. Ook op de route naar de laad- en losplaats van de horecagelegenheid bleek hij de berm nodig te hebben gehad. De chauffeur bleek echter al te zijn vertrokken. Agenten keken in de omgeving naar hem uit, maar troffen hem niet meer aan.

Rond 21.35 uur kreeg de politie de melding dat een vrachtwagen een hofje aan het Pinksterbloemhof in Baarn was opgereden. Agenten gingen ter plaatse en zagen daar een vrachtwagen achteruitrijden. De agenten spraken de chauffeur, een 35-jarige Pool, aan. Zij bemerkten direct dat hij alcohol op had en lieten hem blazen. Daarbij bleek dat hij de nodige alcohol had genuttigd en de agenten hielden hem aan. Hij bleek op het hofje een lantaarnpaal te hebben aangereden, waarbij die beschadigd was geraakt.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 1095 ug/l. Tevens bleek dat hij de chauffeur was die de schade bij de horecagelegenheid aan de A1 in Eemnes had veroorzaakt. Omdat de verdachte geen vast adres in Nederland heeft, werd ter bepaling van de boete contact opgenomen met een Officier van Justitie. Hij bepaalde de boete op 1500 euro. De chauffeur kon de boete niet betalen. Zijn vrachtwagen is in beslag genomen. Buiten de boete, zal ook de schade aan de groenvoorziening bij de horecagelegenheid en aan de lantaarnpaal moeten worden vergoed.

Heling van zadels

SOEST De politie heeft woensdag 13 december een vrouw aangehouden die in het bezit bleek te zijn van een aantal zadels die gestolen waren.

Op 4 november werd aangifte gedaan van de diefstal van zadels uit een stalruimte op de Hooiweg. Het ging hierbij om vijf zadels die tussen 25 en 26 oktober waren gestolen uit een zogenaamde zadelruimte.

Op zondag 11 december kreeg de politie nieuwe informatie over deze diefstal en de mogelijke

locatie waar de zadels waren verborgen. De politie deed nader onderzoek naar de betrouwbaarheid van de melding en hoorde aanvullend een aantal getuigen.

Hierna werd woensdagavond een onderzoek ingesteld bij een woning op het Hazepad waar de vijf gestolen zadels werden aangetroffen. De bewoonster, een 23-jarige Soesterse, werd voor heling van de zadels aangehouden en ingesloten.

Aanvullend onderzoek leidde naar de verdachte die vermoedelijk verantwoordelijk is geweest voor de diefstal van de zadels. Deze man, een 21-jarige inwoner van Soest, werd aangehouden op donderdag 15 december. Ook deze verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

De aangetroffen zadels werden in beslag genomen en gaan terug naar de rechtmatige eigenaar. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een fietser raakte op donderdagavond 15 december gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.55 uur reed een 46-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg vanaf de Oostsingel linksaf de Weikamp op. Daarbij zag hij een 77-jarige fietser uit dezelfde woonplaats over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De fietser kwam ten val en liep een wond aan zijn achterhoofd op. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. Hij bleek onder andere een hersenkneuzing te hebben en een lichte bloeding in zijn hoofd.