OU onderzoekt hersenen van bezoekers van Continium Kerkrade

Persbericht van Open Universiteit

Bezoekers aan de expositie Get Smart - Entertain your Brain in het Discovery Center Continium in Kerkrade kunnen meedoen aan onderzoek van de Open Universiteit naar de werking van de hersenen. Registreer met een oogbewegingmeter hoe je naar de expositie kijkt. Onderzoek wat het effect is van vermoeidheid op het functioneren van je hersenen. En klopt het dat gebruik van cafeïnehoudende dranken zorgt dat je beter scoort op cognitieve taken?

Brein, leefstijl en leren
CELSTEC, een onderzoeksinstituut van de Open Universiteit, doet onder andere onderzoek naar 'brein, leefstijl en leren' en 'effectieve leerstrategieën'. Kernvragen zijn: Wat is het effect van voeding, lichaamsbeweging, slaap, motivatie, stress, etc. op leren en cognitie? Wat zijn slimme strategieën om zo effectief mogelijk te leren? Welke praktische adviezen en interventies kunnen we uit onderzoek halen? De bezoekers van de tentoonstelling kunnen meewerken aan onderzoekjes om deze vragen te beantwoorden. Sommige onderzoeken maken permanent deel uit van de expositie, andere lopen gedurende een bepaalde periode.

Project Brain
De expositie Get Smart - Entertain your Brain maakt onderdeel uit van Project Brain 2012, een initiatief van Discovery Center Continium. Doel van het project is om in dit 'jaar van het brein' een jaar lang kennis van de hersenen te bevorderen. Naast de Open Universiteit hebben ook Evoluon Eindhoven, de Universiteit Maastricht (UM) en Alzheimer Centrum Limburg (ACL) zich bij dit initiatief aangesloten. Samen met het Continium geven ze vorm aan de inhoud van het project door middel van activiteiten als o.a. tentoonstellingen, workshops, lezingen en kenniscafés.

Op de website www.projectbrain.eu vindt u een jaar lang alle activiteiten die vallen onder Project Brain, alsook actueel nieuws en achtergronden over de hersenen en hersenonderzoek.

Links:
http://www.ou.nl



Razende Robot Reporter