Gemeente Leeuwarden

Iederswinkel, een praktijkwinkel met ondernemerszin

Boodschappenwagen

Op 15 december 2012 is de wijk Heechterp Schieringen de wijkwinkel `Iederswinkel' geopend. Na de opening was er een winterfair, georganiseerd door het Meetingpoint Piter Jelles in samenwerking met Iederswinkel.

Ontmoetingsplaats

Iederswinkel is een wijkwinkel dat wordt gerund door leerlingen, docenten en wijkbewoners en is een ontmoetingsplaats voor wijkbewoners. Doel van de winkel is het ontwikkelen en stimuleren van ondernemerschap van leerlingen, docenten én wijkbewoners. Ook de leefbaarheid in de wijk krijgt hierdoor een impuls.

Assortiment

Plaatselijke ondernemers stellen de producten in de winkel beschikbaar. Het assortiment wisselt constant en wordt afgestemd op de wijkbewoners. Ook is er een afdeling verhuur voor gereedschap.

Subsidie

De winkel is mogelijk gemaakt door een ONO-subsidie. Dit is de subsidieregeling Onderwijs Netwerk Ondernemen 2010 en maakt onderdeel uit van het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen. Kenniscentrum Handel werkt hierin samen met OSG Piter Jelles, ROC Friese Poort, AOC en de Plannenmakers. Ook ondernemers uit Leeuwarden en de gemeente Leeuwarden dragen hun steentje bij. De winterfair is gefinancierd door het Leeuwarder Ondernemersfonds (LOF).