Politie Noord- en Oost Gelderland

VUURWAPEN, PEPPERSPRAY EN VALS PASPOORT BIJ OCHTENDGLOREN

Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 november 2011 op de rijksweg A1 ter hoogte van Voorst de verkeerscontrole 'Ochtendgloren' gehouden. Zij controleerden 255 voertuigen. Zes verdachten zijn aangehouden voor uiteenlopende zaken. Twee automobilisten hadden te veel alcohol gedronken. Zij kregen beiden een rijverbod opgelegd naast de bekeuring.

Aanhoudingen

Vier personen zijn aangehouden in verband met het bezit van softdrugs, variërend van 50 tot 100 gram.

Preventief fouilleren

In een auto met twee personen is een ongeladen vuurwapen aangetroffen in het dashboardkastje. De bestuurder had de houder met patronen op zak. In de auto lag ook nog een busje pepperspray. Beide personen zijn aangehouden. Bij een andere controle is een zwaard aangetroffen en inbeslaggenomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Bijzonderheden

In een andere auto trof de politie een Roemeens paspoort aan. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee stelden vast dat het paspoort vals was. Het document is in beslaggenomen.

Openstaande boetes

De parketpolitie inde in totaal voor 1300 euro aan openstaande boetes.

Belastingschulden

Uit 39 hits van de ANPR is door de belastingdienst voor 7607 euro direct als achterstallige belastingschulden geïnd. Er zijn vier auto's daadwerkelijk in bewaring genomen.

Overige overtredingen

In totaal is 51 x proces-verbaal opgemaakt voor verkeersovertredingen. Twee keer voor het rijden onder invloed, tien keer voor het niet tonen van het rij- en kentekenbewijs, 1x rijden zonder rijbewijs, 1x niet tonen identiteitsbewijs, 1x geen geldige APK, 1x voor mobiel bellen en 35x voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Samenwerkende opsporingsdiensten

Aan deze gezamenlijke controles werkten ongeveer 80 medewerkers mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, het Korps landelijke politiediensten (Verkeerspolitie en Nationale recherche), Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Permanent Autoteam, Drugs Expertise Nederland, Douane, Belastingdienst, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei Osnabrück en Polizeipräsidium NRW Münster.