Nederlandse Tafeltennisbond


Finale najaarscompetitie eredivisie tafeltennis bij TTV Hilversum 14-12-2011

Op zaterdag 17 december vindt de finale van de najaarscompetitie plaats bij TTV Hilversum. In de finale zullen de toppers van Wijzenbeek Westa uit Wessem en Enjoy & Deploy uit Zoetermeer tegen elkaar strijden om de kampioensschaal.
De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) startte dit jaar een bidbookprocedure. TTV Hilversum bracht het beste bid uit. "TTV Hilversum is de grootste vereniging van Nederland, heeft een geweldige accommodatie en een enorme ambitie als het gaat om toptafeltennis. Daar hoort de organisatie van een toptafeltennisevenement bij.", aldus Robbert Stolwijk, coördinator wedstrijdzaken NTTB.

Boris de Vries van Enjoy & Deploy in actie in het enkelspel (Foto: © Henk Hommes / NTTB)

De finale in Hilversum belooft een groot spektakel te worden. Afgelopen jaar speelden de teams verschillende finalewedstrijden tegen elkaar. Een jaar geleden ging Wijzenbeek Westa er met de najaarstitel vandoor door 4-3 winst op Enjoy & Deploy. Een half jaar later nam de ploeg uit Zoetermeer revanche tijdens de finale van voorjaarscompetitie: 4-3 voor Enjoy & Deploy. Het was echter de ploeg uit Wessem die de finale om het algehele kampioenschap, wederom met 4-3, won.

Beide teams kunnen beschikken over een sterke selectie. Enjoy & Deploy heeft nog twee ongeslagen spelers; kopman Gudmundur Stephensen en Europees kampioene Li Jiao, die van de bond dispensatie heeft gekregen om in de herencompetitie uit te komen. Daarnaast beschikt het team uit Zoetermeer over international en winnaar van de NTTB Masters Boris de Vries, jeugdinternational Nathan van der Lee en de Chinees Zeng Zheng.

Wijzenbeek Westa treedt aan met Martijn de Vries, international, Nederlands kampioen en de broer van Boris de Vries. Andere grote namen in de selectie uit Wessem zijn Daan Sliepen, Cosmin Stan en Liu Qiang. De finale vindt plaats in de accommodatie van TV Hilversum (Vaartweg 52) om 18:00 uur. De toegang is gratis.

NTTB/RL