CNV Vakmensen


Actiedreiging bij Alliance Healthcare

19 december 2011
Alliance Healthcare, distributeur van geneesmiddelen voor de Kring-apotheek, wil op eigen houtje de cao en de pensioenregeling verslechteren. De werknemers eisen overleg om pensioenregeling en cao op het huidige niveau te handhaven. Een comité van werknemers bereidt inmiddels acties voor.

Alliance Healthcare, met ruim 600 werknemers en vestigingen in Meppel, Den Bosch, Veghel en Krimpe, is al geruime tijd in overleg met vakbonden over pensioen en cao. Vakbonden wilden eerst het landelijk pensioenakkoord afwachten voordat over nieuwe regelgeving zou worden gesproken.

Ongeduld
Maar de werkgever wilde hier niet op wachten en is uit ongeduld met een andere partij gaan overleggen. Daar komt bovenop dat de werkgever heeft laten weten niet meer te willen onderhandelen over de cao, opnieuw met als argument dat het traject te lang duurt. Frans ten Broeke, onderhandelaar van CNV Vakmensen: ''Nogal wiedes dat het lang duurt. Als de werkgever verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden voorlegt van zeker 10 procent, zonder dat daarvoor economische redenen zijn, dan veroorzaak je zelf een langdurig cao-traject. Als de werkgever daarna ook nog de moeizaam gemaakte afspraken verkeerd opschrijft, dan heb je inderdaad nog meer tijd gebruikt én zet je bewust de verhoudingen op scherp."

Beu
CNV Vakmensen heeft eerder al een nadrukkelijk pleidooi gevoerd bij de directie om escalatie te voorkomen. Helaas zonder resultaat. Dat leidt er nu toe dat leden het helemaal beu zijn en acties gaan voorbereiden voor een cao én pensioenregeling op een normaal niveau.