Politie Gelderland-Zuid

Meerdere ongevallen door gladheid

Regio Gelderland-Zuid, 19-12-2011 o Maandagochtend liepen meerdere mensen letsel op als gevolg van de gladheid. In Hurwenen reed een auto tegen een boom. De 18-jarige bijrijder uit Rossum werd uit de auto geslingerd. De aanrijding was maandagochtend rond 08.25 uur op de Hurwenensestraat.

De 18-jarige werd door agenten in de berm naast de auto aangetroffen en was buiten bewustzijn. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Later op de ochtend bleek dat hij er met enkele bulten en schrammen vanaf was gekomen. De bestuurder van de auto, een 41-jarige Hurwenenaar, kwam met de schrik vrij. Hij verklaarde dat hij plotseling aan het slingeren ging als gevolg van gladheid, waarna hij tegen de boom botste.

Bromfietster valt
Op de Schependomlaan in Nijmegen ging maandag rond 09.00 uur een bromfietster onderuit door de gladheid. De 20-jarige vrouw uit Beuningen is met onbekend letsel overgrbacht naar het ziekenhuis.

Moeder en kind op fiets onderuit
Maandag rond 09.20 uur viel een vrouw met haar fiets door de gladheid. Haar kind van 1 jaar zat in het kinderzitje voor op de fiets. De moeder liep een schram op, het kind heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. Het ongeluk was op de Stationsstraat in Nijmegen. Politiemensen stelden vast dat het wegdek daar spekglad was.

Tegen de vangrail
Op snelweg A15 ter hoogte van Tiel raakte maandagochtend rond 07.10 uur een automobilist in een slip, mogelijk door gladheid. Hij raakte de middenvangrail en kwam tot stilstand op de linker rijstrook. De man, een 41-jarige inwoner van Hurwenen, liep niets op.

Vrouw valt
Op het Stationsplein in Nijmegen gleed maandag rond 08.00 uur een 44-jarige Nijmeegse als gevolg van gladheid uit. Zij is met pijn aan haar been overgebracht naar het ziekenhuis.

(00)

Laatst gewijzigd 19-12-2011 13:09 | © Regio Gelderland-Zuid |