ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


'Techneuten komen van Mars, Verkopers van Venus' (Workshops Product2Market.nl)

19 dec 2011 om 13:19

Product development en business development zijn de pijlers, die de basis van ieder ICT-bedrijf vormen. Het maakt daarbij niet uit of het bedrijf software, telecom, diensten, consultancy of hardware produceert en verkoopt.

Het uitgangspunt lijkt simpel: het bedrijf ontwikkelt een onderscheidende propositie en via een gedreven salesaanpak vindt het bedrijf de klanten bij de propositie. Productontwikkeling en sales zijn echter werelden, die ontzettend veel van elkaar verschillen. En dat terwijl het succes van een ICT-bedrijf valt of staat met een goed geoliede samenwerking tussen techneut en verkoper.

Inhoud workshops

Jeroen Roodnat en Jeroen Kleinhoven organiseren in 2012 workshops voor ICT-bedrijven, waarin zij uitleggen waarom het zo belangrijk is om de werkwijzen van beide werelden goed op elkaar te laten aansluiten. Roodnat en Kleinhoven hebben zelf ervaren dat product development en business development uiteindelijk hetzelfde doel dienen; efficiënt, effectief en snel kwalitatief hoogwaardige producten en oplossingen afzetten op de markt. Tijdens de workshops leren zij u 'the tips, the tricks & the tools' op het gebied van sales, business development en product development.

Programma

Workshop 1 - Product Development (Jeroen Roodnat)
* Wie is de klant en maken we het juiste product voor hem?
* Hoe vertalen we onze visie naar een succesvol product?
* Hoe blijft ons product zich aanpassen aan snelle veranderingen?

Workshop 2 - Sales & Business Development (Jeroen Kleinhoven)
* Wie is de klant en maken we het juiste product voor hem?
* Wat is een waardepropositie & elevator pitch, die de klant aanspreekt?

* Hoe vergroot ik mijn verkoopsuccessen?

Beide workshops worden afgesloten met een unieke sessie over analisten van de ICT-industrie, zoals Gartner, Forrester en IDC. Kleinhoven (voormalig directeur Gartner) vertelt over z'n ervaringen bij Gartner en geeft tips over hoe samen te werken met deze analisten.

Praktische info

De workshops vinden plaats op 19-20 januari, 8-9 maart en 26-27 april 2012 in Haarlem. Deelnemers betalen 595 per workshop (995 voor beide dagen).

Leden van ICT~Office krijgen bij vermelding van een kortingscode 50 korting per workshop. De eerste 5 inschrijvers ontvangen zelfs 25 per dag extra korting. De kortingscode is 'ICToffice12'. Vergeet niet de code te vermelden bij uw inschrijving.

Inschrijven voor de workshops kan via
www.product2market.nl/snel-inschrijven.