Ingezonden persbericht


Komkommers in Beneluxparlement

Komkommers met de EHEC-bacterie hebben in juni 2011 voor veel chaos gezorgd in heel Europa. De communicatie kwam te laat op gang om misvattingen en paniek te vermijden. Daarom dringt het Beneluxparlement in zijn nieuwe aanbeveling inzake voedselveiligheid aan op gemeenschappelijke risicocommunicatie, om te beginnen op het eigen Beneluxniveau.

De fiscale prikkels inzake energiebesparing zijn al te verscheiden in de Beneluxzone. Ook hierin wil het parlement eenvormigheid brengen. Wel beperkt de aanbeveling zich, op Luxemburgs verzoek, tot subsidieregelingen en is ze niet van toepassing op accijnzen.

Een ontwerp van aanbeveling over nucleaire veiligheid verhuist naar de agenda van maart 2012. Het Beneluxparlement komt inderdaad slechts drie keer per jaar bijeen. Het uitstel maakt het mogelijk in de tekst aandacht te schenken aan de psychologische gevolgen van radioactieve besmetting en vooral aan de noodzaak aan gelijke normen in de drie Beneluxlanden, met als sluitstuk één communicatielijn.

In maart 2012 zal het actualiteitsdebat van het Beneluxparlement gaan over cybercriminaliteit.

Het Beneluxparlement kwam samen op 16 en 17 december 2011 in de Eerste kamer der Staten-generaal in Den Haag.

www.benelux-parlement.eu




Ingezonden persbericht