VerkeersInformatieDienst

Politiecharge veroorzaakt lange file A27

19 december 2011, 16:09
Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft maandagmiddag een aanhouding verricht op de A27 richting Almere. Na een achtervolging konden één of meerdere verdachten tussen Hilversum en het knooppunt Eemnes aangehouden worden. Tijdens en na de aanhouding werd de rechterrijstrook daar afgesloten. Dit leverde een lange file op tussen Utrecht-Noord en het knooppunt Eemnes. Om 15:45 uur stond er ruim 11 kilometer verkeer muurvast.

Rond 15:00 uur slaagde het KLPD er in de achtervolging te beëindigen. Het voertuig werd in beslag genomen, maar het duurde enige tijd voordat een berger ter plaatse was om de auto af te slepen. Hierdoor duurde het tot 15:50 uur voordat de rechterrijstrook tussen Hilversum en het knooppunt Eemnes vrijgegeven kon worden.

Ondertussen kwam de grote stroom verkeer vanuit Utrecht richting Almere compleet vast te staan. Toen de rechterrijstrook vrijgegeven werd, kon het verkeer mondjesmaat weer op gang komen. Langzaam maar zeker werd de file even na 16:00 uur korter. Om 16:10 uur werd er echter nog steeds een extra reistijd van ruim een half uur gemeten.