Politie Drenthe

Dinsdag 20 december 2011

Provincie Drenthe, 20-12-2011

Man aangehouden voor beledigen agenten

EMMEN De politie heeft maandagmiddag een 19-jarige man uit Emmen aangehouden. De man was naar het politiebureau aan het Westeind gekomen om een document op te vragen. De man was het niet eens met de gang van zaken waarop hij zich vervelend ging gedragen. Na hem herhaaldelijk gevraagd te hebben het pand te verlaten, begon de man de agenten uit te schelden. De man werd steeds agressiever waarop de man is aangehouden. Hij is verhoord en kon later die dag weer naar huis met een proces-verbaal op zak.

Man aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs

HOOGEVEEN De politie heeft maandagmiddag een 39-jarige automobilist uit Linde aangehouden. De man stond bij een verkeerslicht op de Griendtsveenweg toen het surveillerende agenten opviel dat een band van de auto van de man wel erg glad was. De man is vervolgens aan de kant van de weg gezet voor een controle. Daar bleek inderdaad dat één van de banden veel te glad was. Hiervoor heeft de man een waarschuwing gekregen. Verder bleek dat de auto van de man niet APK gekeurd was en dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Voor deze feiten is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Hennepkwekerijen ontmanteld

EMMEN Maandagmiddag heeft de politie een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Albatrosstraat ontmanteld. Via enkele kruipgaten in het pand werd er op de eerste etage een hennepkwekerij ontdekt. Er zijn in totaal 446 planten en een hoeveelheid aan apparatuur in beslag genomen. De eigenaar zal binnenkort op het bureau worden uitgenodigd voor een gesprek.

ASSEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 29-jarige man uit Assen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding van wateroverlast in een woning aan de Rabenhauptstraat. Ter plaatse bleek dat de bewoner last had van water welke van de bovenwoning kwam, de woning van de 29-jarige man. Daar bleek dat de man in slaap was gevallen terwijl er een kraan in de woning open stond. Bij inspectie van de woning stuitten de agenten op een kleine hennepkwekerij. Er zijn 120 planten en een hoeveelheid aan apparatuur in beslag genomen. De 29-jarige bewoner is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.