Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 20-12-2011

Straatroof

UTRECHT In de nacht van 19 op 20 december werd een vrouw bedreigd en beroofd. De daders zijn gevlucht.

Omstreeks 03.30 uur liep een 31-jarige vrouw op de Koningsweg. Ineens hoorde zij iets en toen ze opkeek, zag ze twee mannen in haar richting rennen. De twee mannen eisten geld en bedreigden haar met een stroomstootwapen. De vrouw gaf haar tas en de twee daders gingen ervandoor. Van de daders is een signalement.

Beide daders hadden een lichtgetinte huidskleur, waren 18 20 jaar oud,
1.60m tot 1.70m lang en hadden een slank, tenger postuur. Dader één had iets roods, mogelijk een muts, op zijn hoofd en een rood/witte sjaal om zijn hals en voor zijn gezicht. Hij droeg een donkerkleurig jack en een donkere spijkerbroek.

Dader twee droeg een zwarte muts, een zwart jack en een donkere spijkerbroek.

Heeft u informatie over de straatroof, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Gestolen auto

UTRECHT In de avond van maandag 19 december werd een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Omstreeks 21.40 uur zagen agenten tijdens surveillance een auto rijden die twee keer door rood reed. De agenten wilden de bestuurder hierop aanspreken. Bij controle bleek dat het voertuig als gestolen was opgegeven. De bestuurder kreeg een stopteken op Oudenoord. De automobilist, een 25-jarige man uit Zutphen, stopte en werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Verdenking van heling

UTRECHT In de middag van maandag 19 december werden twee mannen aangehouden omdat ze verdacht werden van heling.

Tijdens onderzoek na een woninginbraak troffen agenten omstreeks 14.45 uur in een ruimte aan de Jacob Simonsz. de Rijkstraat twee mannen met een motorscooter aan. De twee waren bezig met het overspuiten van de motorscooter. De mannen zeiden dat ze niets van die scooter wisten. Beiden, een 22-jarige man uit Utrecht en een 25-jarige man uit Nieuwegein, werden aangehouden op verdenking van heling. De scooter is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Op maandagmiddag 19 december heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos en een motor.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding op de Biltse rading. Een bestuurder van een personenauto, een 44-jarige man uit Bilthoven, die van de linker naar de middenrijstrook wilde wisselen zag een motorrijder over het hoofd. De motorrijder, een 21-jarige man uit Bilthoven, kwam hierdoor ten val en knalde op een stilstaande auto van een 33-jarige man uit de Bilt. De motorrijder raakte gewond. Een ambulance kwam ter plaatse, maar de man is op eigen gelegenheid voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

Rijden onder invloed van alcohol

UTRECHT Op maandagavond 19 december is een man aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie de melding dat er een schreeuwende, verwarde man, mogelijk onder invloed van alcohol, op de Hardebollenstraat liep. De man stapte in zijn auto, ramde een paaltje en reed weg richting de Voorstraat. Agenten die ter plaatse waren sommeren de man te stoppen, waarop ze zijn rijbewijs wilden controleren. De man verzette zich hierop hevig. Hij begon te schreeuwen en weigerde uit zijn auto te komen toen agenten hem wilden arresteren voor rijden onder invloed. Agenten hebben de man uit de auto gehaald en hem geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Tijdens de arrestatie heeft de verdachte, een 51-jarige man uit Capelle aan den IJssel, een agent geschopt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.