Politie Groningen

Dinsdag 20 december 2011

Provincie Groningen, 20-12-2011

Politie zoekt getuigen aanrijding A7

SAPPEMEER De politie zoekt getuigen van een ongeval dat zondagmiddag rond 14.20 uur plaatsvond op de A7 bij Sappemeer. Twee automobilisten kwamen door een inhaalmanoeuvre met elkaar in botsing. Hierdoor schoot de auto van een van hen, een 24-jarige man uit Nieuwe Pekela, van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De VOA (cluster verkeersongevallen analyse) van de politie heeft technisch onderzoek gedaan, maar kan nog niet alle onderzoeksvragen goed beantwoorden. Daarom wil de politie graag spreken met mensen die het ongeval hebben zien gebeuren.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief).

Mail: via de website

Automobilisten gewond na verkeersongevallen

BELLINGWEDDE/WINSCHOTEN Maandagmorgen zijn bij twee eenzijdige verkeersongevallen twee gewonden gevallen. Op de Veelerveensterweg in Bellingwedde raakte een 74-jarige automobilist uit Vlagtwedde gewond. Volgens getuigen reed het slachtoffer met hoge snelheid op een kruising met de Spetsebrugweg af. Hij raakte in de slip en verloor de macht over het stuur van zijn auto. De wagen kwam uiteindelijk tot stilstand in een naastgelegen sloot. De 74-jarige werd met nekletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de A7 raakte een 41-jarige automobilist gewond. Ter hoogte van Winschoten raakte de bestuurder van de weg. Vermoedelijk kwam de man uit Bad Nieuweschans door de gladheid in de slip en verloor daarna de macht over het stuur. Hij kwam aan de linkerzijde van de rijbaan van de A7 tot stilstand. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De snelweg was vanwege het ongeval enige tijd afgesloten. Dit leidde tot filevorming.

Winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag in een elektronicazaak aan de Westerhaven twee vrouwen uit Polen aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat het duo een Ipad wegnam en even later verstopte in een geprepareerde tas. Het tweetal van 21 en 25 jaar werd na de kassa aangehouden. De politie verdenkt de vrouwen er ook van vorige week een soortgelijke winkeldiefstal te hebben gepleegd. Van die diefstal in hetzelfde bedrijf zijn camerabeelden. De twintigers zijn ingesloten voor verhoor.

Alcomobilist op de bon

MARUM De politie heeft maandagavond een 60-jarige automobilist uit Marum aangehouden. Agenten zagen de automobilist op Hoornweg in Marum rijden zonder gordel. Bij de staande houding roken de agenten alcohol. Daarop werd de Marumer meegenomen naar het bureau voor een alcoholtest. De automobilist had 345 ug/l (bijna 0,8 promille) alcohol in zijn bloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto gestolen tijdens voetbaltraining

NIEUWE PEKELA De politie onderzoekt de diefstal van een auto bij een sportcomplex aan de Rondweg in Nieuwe Pekela. De diefstal vond maandagavond plaats. Op dat moment was er in het sportcomplex een voetbaltraining gaande. Na de training ontdekte een 61-jarige man uit Oude Pekela dat zijn autosleutels niet meer in zijn jaszak zaten. Hij had zijn jas met daarin zijn sleutels tijdens de training in de kleedkamer laten hangen. Toen de Pekelder vervolgens op de parkeerplaats ging kijken, bleek zijn auto te zijn gestolen. Van twee andere clubgenoten werden een telefoon en een portemonnee uit de kleedkamer gestolen. Door een getuige werden twee onbekende mannen gezien in de buurt van de kleedkamer. De politie onderzoekt de zaak. De politie roept burgers op om geen waardevolle spullen tijdens het sporten onbeheerd achter te laten in de kleedkamer.

Kluisje gestolen bij inbraak in winkel

DELFZIJL Bij een inbraak in een winkel aan de Jachtlaan in Delfzijl is maandagnacht een kluisje weggenomen. De inbreker kwam het pand binnen door een ruit te vernielen. Een getuige hoorde rond 02.45 uur glasgerinkel en zag twee personen. Een persoon is vermoedelijk naar binnen gegaan. Volgens de getuige rende het duo na de daad weg richting de Rijksweg. De bedrijfsleider doet aangifte.

Ruzie kost tand

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 19-jarige Groninger aangehouden voor mishandeling. De knaap stond met zijn vriendin te zoenen in een horecagelegenheid in de Poelestraat. Een 22-jarige man uit Groningen maakte hier opmerkingen over. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de 19-jarige Stadjer een kaarsenhouder in het gezicht van zijn plaatsgenoot gooide. Het slachtoffer verloor hierdoor een tand uit zijn mond en kreeg een snee in zijn lip. Hij moest voor behandeling naar een tandarts. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de mishandeling.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde op maandag 19 december op diverse plaatsen het verkeer.

Vlagtwedde, Wollinghuizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 125, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 526 , aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Mensingeweer, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 748, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Warffum, Westervalge: aantal geregistreerde voertuigen: 63 , aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid:60 km/uur.

Delfzijl, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 162, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 60 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Aduard, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2432, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.