Stichting Pink Ribbon neemt besluit over toekennen subsidies

Persbericht van Stichting Pink Ribbon

Bussum, dinsdag 20 december 2011 - Op dinsdagavond 13 december j.l. heeft een vergadering van de Raad van Toezicht van Stichting Pink Ribbon plaatsgevonden.

In die vergadering is een directievoorstel tot besteding van het grootste deel van de beschikbare zeven miljoen Euro goedgekeurd. In totaal zal een bedrag van 5.936.472,00 Euro worden besteed. Daarvan is voor een bedrag ter grootte van 3.578.784,00 Euro een definitief besluit genomen. Voor bestedingen van in totaal 2.357.688,00 Euro is in principe een goedkeuring afgegeven maar wordt aan de betrokken onderzoekers gevraagd om nadere gegevens aan te leveren.

De resterende 1.063.528,00 Euro zal worden besteed na de volgende extra financieringsronde die zal plaatsvinden in maart 2012. Nadere informatie voor onderzoekers over deze komende 'Call for Proposals' volgt binnenkort.

Aanvragen

De 15e november was de sluitingsdatum van de meest recente 'Call for Proposals' waarbij onderzoekers en projectleiders aanvragen voor financiering konden indienen. Wij ontvingen 96 aanvragen die door de Wetenschappelijke Advies Raad en de Commissie Psychosociale Zorg zijn beoordeeld en van advies zijn voorzien.

Zorg en Voorlichting

Pink Ribbon ontving 38 aanvragen voor financiering van projecten op het gebied van psychosociale zorg en voorlichting. Daarvan zijn er negen direct toegewezen voor een totaal bedrag van 903.978,00 Euro. Daarnaast zijn zes projecten op het gebied van zorg en voorlichting voor een totaal bedrag van 564.615,00 Euro in beginsel positief beoordeeld maar is de aanvragers verzocht om aanvullende informatie aan te leveren.

Onderzoek

Pink Ribbon ontving 58 aanvragen voor financiering van wetenschappelijk onderzoek. Daarvan zijn er 20 direct toegewezen voor een totaal bedrag van 2.674.806,00 Euro.
- Vijf aanvragen richten zich op vroege opsporing en preventie voor een totaal bedrag van 602.874,00 Euro;
- Zeven onderzoeken richten zich op de late effecten van behandeling voor een bedrag van
924.668,00 Euro;
- Zeven onderzoeken vinden plaats op het gebied van psychosociale zorg en de kwaliteit
van leven voor een bedrag van 697.264,00 Euro;
- Een onderzoek richt zich op de ondersteuning van de coördinatie van wetenschappelijk
onderzoek op het gebied van borstkanker voor een bedrag van 450.000,00 Euro.

Daarnaast zal aan elf aanvragers die gezamenlijk voor een bedrag van 1.793.073,00 Euro kwalitatief goede projecten hebben ingediend nog om aanvullende informatie worden gevraagd.

Vervolgstappen

Alle aanvragers zullen de komende tijd geïnformeerd worden. Vervolgens worden financieringsovereenkomsten gesloten waarna de bedragen worden toegekend en de individuele projecten bekendgemaakt zullen worden.

Over Stichting Pink Ribbon

Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. Zij heeft als doel om het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor patiënten en hun naasten te verbeteren.

Meer informatie over Stichting Pink Ribbon is te vinden op www.pinkribbon.nl.




Razende Robot Reporter