Gemeente Almelo

Record in laatste ronde Wijkwaardebon

20 december 2011 - In de vierde en laatste aanvraagronde voor de Wijkwaardebon zijn 189 aanvragen ingediend. Daarmee is de vierde ronde het meest succesvol. In totaal zijn er in alle ronden samen 523 aanvragen ingediend.

Poster Wijkwaardebon
De regiegroepen uit elke wijk beoordelen nu de aanvragen en wijzen de wijkwaardebonnen toe.

Kersversiering en oliebollenstraatfeest
De aanvragen in de vierde ronde variëren van meer groen en gezelligheid in de buurt, bijvoorbeeld door de aanschaf van bloembakken en het organiseren van sportieve evenementen voor jong en oud, tot het vergroten van de algemene veiligheid door middel van verkeersmaatjes bij scholen en de aanschaf van een AED in elke wijk. Deze ronde zijn er verder veel aanvragen binnengekomen voor activiteiten en versiering voor kerst en oud en nieuw, waaronder kerstversiering voor de hele straat en een bijdrage voor het organiseren van een oliebollenstraatfeest.

Beoordeeld door bewoners van de wijk
Nu alle verzoeken binnen zijn, worden de aanvragen beoordeeld door regiegroepen, die zijn samengesteld uit bewoners van de wijk. In de eerste twee ronden werden de bonnen toegewezen op volgorde van binnenkomst. In de derde en vierde ronde wordt gekeken naar de kwaliteit van het plan.

Spoedig bericht
De Gemeente Almelo heeft voor de vierde en laatste ronde een bedrag van 223.000 euro gereserveerd. Een aanvraag indienen was mogelijk tot 30 november. De aanvragers krijgen zo spoedig mogelijk bericht.