Gemeente Meppel



-

Wethouder Jansen bezoekt Maklukzat team AOC Terra

20-12-2011 -

Afgelopen woensdag bracht wethouder jeugd, Myriam Jansen een bezoek aan het Maklukzat team van AOC Terra. Dit team is al een aantal weken bezig om een flitsende campagne op te zetten. Wethouder Jansen bracht het team een bezoekje om eens te zien hoe ver ze al zijn met hun campagne.

Campagne
De leerlingen zijn druk bezig met het bedenken van hun campagnefilm. Hiermee willen ze duidelijk maken dat alcohol schadelijk is voor jongeren. Als de film klaar is, kan de promotie van hun campagne in Meppel beginnen! Op deze manier hoopt het team dat zoveel mogelijk jongeren de boodschap meekrijgen dat alcohol slecht is voor jongeren.

Wanneer de campagnes actief worden gesteund door de inwoners van Meppel, maakt het team met de beste campagne en veel volgers kans op een Cruyff Court binnen de gemeente.

Wethouder Jansen
Wethouder Jansen legde de leerlingen uit waarom ze de campagne zo belangrijk vindt.
Ze is van mening dat een campagne voor en uitgevoerd door jongeren veel beter aansluit bij de jongeren, dan als andere instanties dat doen. Daarom is ze ook erg blij met het team van AOC Terra VMBO Groen.

Wethouder Jansen: "Ik vind het belangrijk dat leerlingen worden geconfronteerd met wat de gevolgen zijn van alcoholgebruik op jonge leeftijd. De cijfers liegen er niet om: er wordt steeds meer gedronken op steeds jongere leeftijd. We moeten met elkaar de strijd tegen alcoholgebruik onder jongeren aangaan. Alcohol en jeugd gaan domweg niet samen!"

Andere teams
De wethouder zal binnenkort ook de andere teams uit Meppel bezoeken die meedoen aan Maklukzat: CSG Dingstede en Stad en Esch Randweg.

Meer informatie
Meer informatie over de campagne Maklukzat is te vinden op www.maklukzat.nl Het team AOCMLZMeppel is te volgen via Twitter aocmlzmeppel.