Ingezonden persbericht


Finance en Accounting meest populair bij werkzoekenden

Werkzoekende zoekt vooral in de baas zijn tijd

Amsterdam, 20 december 2011 - Werkzoekenden op Monsterboard.nl zochten in 2011 het vaakst binnen de beroepscategorie Finance en Accounting, dit blijkt uit het Monster Year Report - het jaarlijkse rapport van Monsterboard over de online-arbeidsmarkt. 'Secretaresse' was de meest populaire zoekterm in 2011, naar vacatures in de provincie Zuid-Holland werd het meest gezocht. Verder is het opvallend dat werkzoekenden vooral tijdens werktijd actief zijn.

Finance en Accounting geliefd
Uit het Monster Year Report blijkt dat werkzoekenden in 2011 het meest op zoek zijn binnen de beroepscategorie Finance en Accounting. Gemiddeld hadden financiële vacatures 905.000 zoekopdrachten per maand. Sales was met 896.000 zoekopdrachten per maand bijna net zo populair, gevolgd door IT met 628.000 zoekopdrachten.

Meeste zoekopdrachten in Zuid-Holland
Werkzoekenden zochten het meest naar vacatures in Noord- en Zuid-Holland. Naar banen in de provincie Zuid-Holland werd gemiddeld 459.000 keer per maand gezocht, gevolgd door Noord-Holland met 443.000 zoekopdrachten. Vacatures in de provincies Friesland (37.683) en Zeeland (13.346) waren het minst populair.

Zoekwoord secretaresse meest gebruikt
Net als de afgelopen twee jaar is 'secretaresse' de meest gebruikte zoekterm op Monsterboard. De top 3 met zoekwoorden bestaat verder uit 'administratief' en 'manager'. Vorig jaar waren 'manager' en 'controller' nog nummer 2 en 3 op de lijst. Het zoekwoord 'kinderopvang' (29e plek) is een opmerkelijke binnenkomer, de zoektermen 'english' (12e plek) en 'parttime' (21e plek) staan ook opvallend hoog in de lijst van top 100 zoektermen uit het Monster Year Report. Bedrijven op zoek naar personeel doen er goed aan, waar relevant, zoekwoorden als 'parttime' en 'english' op te nemen in vacatureteksten.

Solliciteren onder werktijd

Zoekopdrachten op Monsterboard zien tussen 10 en 11 uur 's ochtends een piek. Bovendien blijkt dat op werkdagen de site het vaakst wordt geraadpleegd. Dinsdag is de dag met de meeste bezoeken, 18 procent van de bezoeken vindt plaats op deze dag. Andere drukbezochte dagen zijn maandag (17,3%) en woensdag (17,3%). In het weekend wordt het minst gezocht naar een nieuwe baan. Dinsdag 8 februari 2011 was de drukste dag op Monsterboard, de laatste week van mei was de minst drukke periode.

Het volledige Monster Year Report bestaande uit analyses van zoekgedrag en werkzoekenden en analyses van de arbeidsmarkt per sector en regio kunt u kosteloos downloaden via: http://bit.ly/tzuFQx.

/// EINDE BERICHT ///
Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Bij Monsterboard.nl werken ongeveer 120 medewerkers. Op Monsterboard.nl staan circa 23.000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 2 miljoen bezoeken (november 2010). Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online-recruitment. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Monster is de initiatiefnemer van BeKnown, een professionele netwerkapplicatie om Facebook-gebruikers de mogelijkheid te bieden een professioneel netwerk op te bouwen op 's werelds populairste en grootste sociale platform. Klik voor meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW - News), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster is gevestigd in 50 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Klik voor meer informatie over Monster Worldwide.

Wilt u geen Monsterboard.nl persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op deze mail.

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht