Politie Flevoland

Twee gewapende overvallen kort achter elkaar

Lelystad, 20-12-2011 o Maandagavond zijn twee woningen met bedrijfsruimte kort achter elkaar door een nog onbekende dader (of daders) overvallen. In beide gevallen betreft het een woning met bedrijfsruimte die activiteiten hebben in de erotische branche. De recherche van district Noord heeft de overvallen in onderzoek.

Rond 22.25 uur bedreigde een gewapende negroïde man een vrouw aan Punter 39. De man bedreigde de vrouw met een vuurwapen. De overvaller sloeg na enkele ogenblikken op de vlucht waarbij het nog onduidelijk is of hij buit heeft gemaakt. De vrouw bleef ongedeerd maar hevig geschrokken achter. Gealarmeerde agenten kamden de buurt en omgeving uit echter zonder resultaat. Specialisten van Forensische Opsporing stelden een uitgebreid sporenonderzoek in.

Rond 23.00 uur kwam een soortgelijke melding binnen echter nu een woning aan Wold. Ook hier bedreigde een gewapende negroïde man de vrouw des huizes. Er ontstond een vechtpartij waarbij de vrouw lichtgewond raakte. Ook hier is het nog onduidelijk of de overvaller buit heeft gemaakt. De buurt en de wijde omgeving werden door diverse politie-eenheden afgezocht en ook een speurhond ingezet. De technische recherche stelden diverse sporen veilig. Vandaag vinden op diverse locaties buurtonderzoeken plaats.
De recherche van district Noord is op zoek naar getuigen. Mensen die iets weten of hebben gezien van deze overvallen worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam via:
0 9 0 0 8 8 4 4

Ken jij de dader, maar de dader kent jou ook? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via:

0 8 0 0- 7 0 0 0