Gemeente IJsselstein


Tariefwijzigingen bij Regiotaxi Utrecht

Gereduceerd tarief voor Wmo reizigers uit IJsselstein. Met ingang van 1 januari 2012 wijzigen de tarieven voor de regiotaxi en de maximale toegestane reisafstand. Het standaard tarief voor vrije reizigers gaat van EUR 1,85 naar EUR 3,90 per zone.

Het tarief voor reizigers met een Wmo-reiskostenvergoeding stijgt in IJsselstein van EUR 1,85 naar EUR2,55. Het maximaal aantal zones dat gereisd kan worden met Regiotaxi gaat van zeven naar vijf zones. Met deze wijzigingen voorkomt opdrachtgever Bestuur Regio Utrecht (BRU) dat Regiotaxi Utrecht onbetaalbaar wordt door de stijgende kosten.

Vervoerspas voor Wmo reizigers IJsselstein
Reizigers uit IJsselstein betalen voor de regiotaxi vanaf 1 januari 2012 EUR3,90 per zone. Om IJsselsteinse inwoners met een Wmo vervoersvergoeding tegemoet te komen, geldt voor hen een lager tarief. Zij ontvangen een vervoerspas waarmee zij tegen het gereduceerde tarief van EUR 2,55 per zone kunnen reizen, met behoud van een vervoerskostenvergoeding.De inwoners die het betreft zijn per brief geïnformeerd. Zij ontvangen binnenkort de vervoerspas van het BRU.

Wat is Regiotaxi?
Regiotaxi is openbaar vervoer van deur tot deur voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen. Regiotaxi rijdt iedere dag tussen 6.00 en 24.00 uur. Meer informatie www.regiotaxiutrecht.nl of viahet Wmo-loket, tel. (030) 6861611.