Rochdale


19 december 2011

Purmerend wordt voorbereid op nachtvorst

Omdat er een koude winter wordt voorspeld, wil Woningstichting Rochdale kwetsbare huurders alvast voorbereiden.

In Purmerend konden bewoners vorig jaar bij de gemeente gratis een zoutzak ophalen. Omdat mensen zich echter bij het uitdelen misdroegen, is besloten dit niet meer te doen. Gemeentewerkers werden regelmatig uitgescholden omdat bewoners geen genoegen namen met één zak. Er vonden diverse incidenten plaats. Daarom krijgen bewoners in onder andere ouderencomplexen, of complexen waar het snel glad is, dit jaar een gratis zoutzak aangeboden door wijkbeheerder Thea Bunschoten van Rochdale. Op die manier kunnen zij zelf zorgen dat de toegang tot hun woning sneeuw- en ijsvrij is. De heer Beijdorff, woonachtig in de Jan Bijhouwerstraat, is blij verrast met deze geste en de waardering is groot:

"Er wonen ook mensen bij ons die slecht ter been zijn, die help ik graag bij het strooien. Zo kunnen we samen de straat en de binnentuin mooi schoon en ijsvrij houden." De bewoners lieten meteen vol trots aan de wijkbeheerder de binnentuin zien. Met een 'tuinploeg' die op de achtergrond van de foto, onderhouden zij samen deze tuin, en hebben zij vlak voor het bezoek van Thea de kerstverlichting opgehangen. Een mooi voorbeeld van hoe bewoners samen de handen in elkaar slaan om als buren fijn samen te wonen. Rochdale initieert de actie met de zoutzakken omdat zij een schone en veilige woonomgeving belangrijk vindt.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.