Heembouw


Heembouw ontwikkelt bedrijvencentrum op nieuw bedrijventerrein Heron in Nootdorp

20 december 2011

Heembouw Ontwikkeling gaat een bedrijvencentrum ontwikkelen op bedrijventerrein Heron in Nootdorp. Daarvoor werd onlangs een reserveringsovereenkomst gesloten met de gemeente Pijnacker-Nootdorp voor een perceel van 4.523 m2. Heron is een nieuw uit te geven bedrijventerrein dat pal aan de A12 ligt en dat naar verwachting eind 2012 geheel bouwrijp zal zijn.

Het bedrijvencentrum dat Heembouw gaat realiseren zal ca. 3.500m2 BVO gaan omvatten. Er zullen in totaal 30 bedrijfsruimten komen die speciaal zijn ontworpen voor MKB bedrijven. De verkoop van de bedrijfsruimten start in het eerste kwartaal van 2012.

Bedrijventerrein Heron krijgt een duurzaam karakter. Zo zal de energie voor de bedrijven die zich hier gaan vestigen centraal worden opgewekt. Het duurzame karakter komt ook terug in het bedrijvencentrum dat Heembouw realiseert; deze heeft een GPR-score van 7. GPR meet de prestaties op het gebied van duurzaamheid en beoordeelt naast de gebruikelijke thema's als energie en milieu (waaronder water, milieuzorg en materialen) ook andere thema's zoals gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Deze prestaties worden uitgedrukt in getallen, hoe lager de milieubelasting, hoe hoger de score (tot een maximum van 10).

Bedrijventerrein Heron is uitstekend bereikbaar: direct aan de A12, en gunstig gelegen ten opzichte van Den Haag, Rotterdam en knooppunt Gouwe (A13, A12 en A20).

links Peter van Haagen, wethouder financiën en economische zaken van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en rechts Peter Lammertink, algemeen directeur Heembouw.