Vestia


20-12-2011

Afbouw wijkvoorzieningen Oosterheem Centrum gestart
---

In Oosterheem Centrum wordt gewerkt aan een compleet winkelcentrum met een gevarieerd aanbod aan winkels en wijkvoorzieningen. De woontorens CentrumCampus van Vestia Zoetermeer staan er, maar de wijkvoorzieningen zijn nog niet klaar. Vorige week is Groenendijk PGN Bouw gestart met de afbouw van de binnenkant van de panden.

Voorzieningen
Onder de woontorens van CentrumCampus bevinden zich de ruimtes voor de wijkvoorzieningen. Op 13 december is aannemer Groenendijk PGN Bouw gestart met de afbouw van de ruimtes voor het grand café, de bibliotheek, de wijkpost, een fitnesscentrum, een kapsalon en de recreatieruimte. De casco opgeleverde ruimtes worden voorzien van binnenmuren en -kozijnen, plafonds, een dekvloer met vloerverwarming en diverse installaties.

Wie komt waar?
Om te laten zien waar de bibliotheek, wijkpost, fitnesscentrum, kapsalon, recreatieruimte en het grand café komen, zijn de ramen afgeplakt met kleurrijke belettering. Zo kan iedereen nu al aan de buitenkant van het gebouw zien hoe groot de verschillende ruimtes worden. Een bezichtiging van de binnenkant is nog niet mogelijk, maar iedereen is welkom de buitenkant te komen bekijken. Naar verwachting gaan de meeste wijkvoorzieningen in de zomer van 2012 open voor publiek.
De afbouw van het kinderdagverblijf en het gezondheidscentrum start enkele maanden later en gaan naar verwachting eind 2012, begin 2013 open.


*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 89.000 woningen in Nederland. De woningen zijn verdeeld over 15 lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1150 mensen bij Vestia.