Leo Kusters nieuwe Managing Director Mobiliteit bij TNO 20 december 2011

Lorike Hagdorn nieuwe Director Strategy TNO

Lorike Hagdorn is per 1 januari 2012 benoemd tot Director Strategy bij TNO. Zij volgt Kees Ekkers op, die na een dienstverband van meer dan 40 jaar met pensioen gaat.

Zij zal de strategie van TNO versterken door in nationale en internationale samenwerking met bedrijfsleven, overheid en universiteiten de missie van TNO te realiseren: het verbinden van mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Als Director Strategy zal Lorike Hagdorn verder invulling geven aan het Strategisch Plan 2011-2014 'Innoveren met Impact'.

Naast haar functie bij TNO blijft Lorike Hagdorn deeltijdhoogleraar aan de VU Amsterdam, lid van het Strategisch Platform Logistiek en voorzitter van het platform Slim Werken Slim Reizen, de B50. Daarnaast is zij actief in verschillende Raden van Toezicht en Commissariaten.

Prof. Dr. E. (Lorike) Hagdorn-van der Meijden (1960) studeerde toegepaste wiskunde en promoveerde in 1996 in de bedrijfskunde. Ze was onder meer universitair hoofddocent Beslissings- en informatiemanagement aan de EUR en was partner bij Boer & Croon Strategy and Management Group.

Per juli 2009 was Hagdorn vier dagen per week werkzaam bij TNO als Managing Director Mobiliteit en boegbeeld voor mainports en 'Nederland als logistiek regieland'. Prof. dr. Lorike Hagdorn is en blijft daarnaast hoogleraar Transport, Distributie en Logistiek, in het bijzonder ketens en netwerk aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zij heeft aan de wieg gestaan van het Logistiek Top Instituut Dinalog. Zij heeft uitgebreide ervaring in ketenpositionering, ketenbesturing en ketensamenwerking, zowel in de industrie als in non-profitorganisaties. bericht 2011-69