Plan Nederland

Plan geeft noodhulp na verwoestende tyfoon in Filipijnen

20 december 2011

In de nacht van 16 december raasde tyfoon Washi over een groot deel van Mindanao, één van de zuidelijk gelegen eilanden van de Filipijnen. Veel mensen werden in hun slaap opgeschrikt door het water dat als gevolg van de storm, snel was gerezen. Op het moment zijn er meer dan 600 mensen overleden, honderden worden nog steeds vermist en 40.000 mensen zijn opgevangen in evacuatiekampen.

Plan in de Filipijnen geeft noodhulp aan twee van de meest getroffen gebieden: Iligan City en Cagayan de Oro. Plan zendt in eerste instantie 10.000 hygiëne boxen, 10.000 waterzuiveringstabletten en 2.000 watertanks naar de evacuatiekampen. Medewerkers van Plan in de Filipijnen reisden af naar de getroffen gebieden en onderzoeken hoe Plan noodhulp kan geven aan de meest kwetsbare groepen: kinderen, vrouwen en de inheemse bevolking. Plan-directeur Carin van der Hor geeft aan dat Plan zich ook zal richten op psychosociale steun aan kinderen: `We geven deze steun met name aan kinderen die hun familie door deze ramp hebben verloren. Het verlies heeft een enorme impact op hen.'

Plan werkt al sinds 1961 in de Filipijnen en heeft veel ervaring in het geven van noodhulp. De Filipijnen worden elk jaar getroffen door tyfoons en tropische stormen. Meestal wordt het noorden van de Filipijnen hierdoor getroffen en komt het zuiden doorgaans met de schrik vrij.
""

Kinderrechtenorganisatie Plan

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.
www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
Tel. 020 549 55 20
Rek.nr: 39.35.86.766