Gemeente Cranendonck


Gemeenteraad wenst nader onderzoek naar sloop/nieuwbouw gemeentehuis

Op de raadsvergadering van 13 december hebben VVD, Elan en CDA een motie ingediend waarin de partijen vragen om nader onderzoek naar de juistheid van de adviezen en conclusies uit het rapport van Bouwaccent op basis waarvan de raad op 11 oktober het besluit van sloop/nieuwbouw van het gemeentehuis heeft genomen. De motie werd aangenomen met 12 stemmen vóór en 6 stemmen tegen.

Het onderzoek naar de berekeningen, conclusies en aanbevelingen uit het rapport van Bouwaccent moet worden gedaan door een onafhankelijk bouwadviesbureau. In het onderzoek moeten ook de bevindingen van andere deskundigen worden meegewogen. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens een openbare informatieavond.

Reden voor het indienen van deze motie is de inzet van het actiecomité `Behoud ons gemeentehuis'. Dit comité trekt de conclusies van het rapport van Bouwaccent in twijfel en heeft ruim duizend handtekeningen verzameld van inwoners die tegen het raadsbesluit zijn.

Motie tot herroeping raadsbesluit afgewezen
Tijdens de raadsvergadering van 13 december dienden ook Cranendonck Actief en PvdA een motie in. Hierin verzoeken zij het college het raadsbesluit om tot sloop/nieuwbouw van het gemeentehuis over te gaan, te herroepen. Deze motie werd echter afgewezen met 11 stemmen tegen en 7 stemmen vóór.