Gemeente Den Haag

Commissie sprak over bibliotheken, kunst en muziek

De commissie Samenleving sprak op donderdag 15 december over bibliotheken en ruimte voor kunst en muziek.

Bibliotheken

Als eerst sprak de commissie over de Meerjarenvisie 2012-2015 bibliotheken. De commissieleden gaven aan dat er behoefte is aan meer en actuelere informatie over de stand van zaken. Ook vroegen zij om meer inzicht in het diverse aanbod bij de verschillende bibliotheekfilialen, nut - noodzaak van een onderzoek naar verzelfstandiging, de rol van bibliotheken bij huiswerkbegeleiding en de relatie met de HEA (Haagse Educatieve Agenda).

Wethouder Ingrid van Engelshoven gaf aan de commissie eind januari te informeren over de voortgang van flankerend beleid. Zij zal dan ook inzicht bieden in de jaarplannen zoals die per filiaal zijn opgesteld. Verder gaf zij aan dat zij de commissie in 2012 informeert over het onderzoek naar de verzelfstandiging. Ook overweegt zij een vraag in de stadsenquête op te laten nemen om meer inzicht te krijgen in specifieke wensen ten aanzien van het aanbod van de bibliotheken.

De voorzitter concludeerde dat de wethouder medio 2012 met informatie komt over de voortgang sluiting wijkfilialen.

Kunst en muziek

Hierna sprak de commissie over ruimte voor kunst en ruimte voor muziek. De commissie vroeg om een toelichting op de keuzes die zijn gemaakt waarmee ruimte beschikbaar wordt gesteld voor amateurmusici. Wethouder de Jong gaf aan dat op basis van actuele behoeften vraag en aanbod opnieuw op elkaar zijn afgestemd en dat dit kan binnen de afgesproken kaders en met de beschikbare middelen.

De gehele vergadering is terug te zien op Mijn Raad