Belgische Federale Overheid


* Loopbaanonderbreking en tijdskrediet: overgangsmaatregelen

Loopbaanonderbreking en tijdskrediet: overgangsmaatregelen

Datum: 20 december 2011

Het nieuwe regeerakkoord Externe link bevat wijzigingen voor de loopbaanonderbreking en het tijdskrediet. Die wijzigingen werden echter nog niet in wetteksten gegoten. In afwachting van de definitieve omzetting ervan vindt u hier de overgangsmaatregelen die op dit ogenblik door de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) worden toegepast bij aanvragen om loopbaanonderbreking of tijdskrediet:
1. U vraagt een thematisch verlof (ouderschapsverlof, palliatief verlof, medische bijstand) aan? -> Alle aanvragen, ongeacht de datum van indiening en ongeacht de aanvangsdatum, worden behandeld.
2. Uvraagt een loopbaanonderbreking of tijdskrediet aan die begint voor 1 januari 2012? -> Deze aanvragen worden behandeld met toepassing van de huidige reglementering.

3. U vraagt (een verlenging van uw) loopbaanonderbreking aan die begint na 31 december 2011? -> Deze aanvragen worden behandeld met toepassing van de huidige reglementering, behalve als u uw krediet van 60 maanden opgebruikt hebt.

4. U vraagt (een verlenging van uw) tijdskrediet aan die begint na 31 december 2011? -> De behandeling van deze aanvragen wordt voorlopig opgeschort.

Meer informatie op de website van de RVA Externe link