Gemeente Dalfsen

Sloop Eshuisfabriek

20-12-2011

Start werkzaamheden Waterfront Dalfsen.

Op 21 december 2011 geven de gemeente Dalfsen en de Ontwikkelingscombinatie Waterfront (dochteronderneming van VolkerWessels) het startschot voor de ontwikkeling van het nieuwe centrumgebied van Dalfsen langs de Vecht. Het gebied waar nu nog het oude gemeentehuis en de oude drukkerij van de firma Eshuis staan, zal in de komende jaren worden getransformeerd tot een nieuw en aantrekkelijk centrumgebied met woningen, winkels en horecavoorzieningen. Het openbaar gebied wordt een attractief verblijfsgebied met terrassen en een wandelboulevard langs de Vecht.

De eerste fase van het ontwikkelingsproject is de sloop van de oude Eshuisfabriek. Op deze plaats zal, nadat alle vergunningen verleend zijn, volgend jaar worden gestart met de bouw van bouwdeel 1. Dit deel betreft een Albert Heijn supermarkt met daarboven 16 appartementen en 3 woningen. De appartementen worden door woonstichting VechtHorst in de verhuur gebracht. Onder het pand komt een parkeerkelder voor circa 90 parkeerplaatsen ten behoeve van zowel de woningen als de supermarkt.

Planning
De sloop van de Eshuisfabriek neemt een periode van ongeveer 3 maanden in beslag. Eerst zal het in het gebouw aanwezige asbest worden verwijderd en wordt het gebouw aan de binnenzijde gestript. Daarna volgt vanaf medio januari de eigenlijke sloop. Vervolgens wordt begonnen met het bouwrijp maken van het gebied. Dan worden kabels en leidingen verlegd en wordt het grondwerk uitgevoerd. Naar verwachting zal bouwdeel 1 in 2014 worden opgeleverd.

In totaal worden in het plan Waterfront ca. 45 appartementen, ca. 29 grondgebonden woningen en ca. 3.000 m2 commerciële ruimten gerealiseerd.

Alle informatie rond het Waterfront in Dalfsen is te vinden op www.dalfsen.nl/waterfront