Provincie Overijssel

Start herinrichting Gemeenteweg Staphorst

20 december 2011

Gedeputeerde Maij heeft samen met wethouder Klaas Brand van de gemeente Staphorst de starthandeling verricht voor de herinrichting van de Gemeenteweg/Oude Rijksweg in Rouveen, gemeente Staphorst.

Doel van de herinrichting is om de weg veiliger en aantrekkelijker te maken, waarbij de belangrijke cultuurhistorische betekenis van de weg wordt behouden. De Gemeenteweg - ter plaatse vooral bekend als De Diek
- heeft een kenmerkende klinkerbestrating die beeldbepalend is voor het dorpsgezicht. De weg vormt de ruggengraat van het historische lint van Staphorst en Rouveen. Bij de herbestrating wordt gebruik gemaakt van historische klinkers. Daarnaast wordt een aantal voorervan van de langs de weg gelegen bebouwing aangepast, zodat ze beter aansluiten bij het cultuurhistorische beeld rond de weg. Verder worden het openbaar groen rond de weg en de aansluiting van de weg op inritten en zijwegen verbeterd.

Investeren met Gemeenten

De provincie Overijssel investeert in behoud en verbetering van het cultuurhistorische erfgoed in de provincie. Dit draagt bij aan zuinig en zorgvuldig ruimte gebruik, draagt bij aan de versterking van de Overijsselse identiteit en is daarnaast van belang voor de werkgelegenheid. De provincie draagt 1.350.000 euro bij aan de herinrichting van de Gemeenteweg-Oude Rijksweg. Het gaat om geld dat de provincie heeft binnengekregen door de verkoop van energiebedrijf Essent. Samen met gemeenten wil de provincie dit geld snel investeren in de Overijsselse samenleving.