Gemeente Barneveld


College akkoord met nieuwbouw basisschool De Spreng

Vormgever art impression: Mars 3D Kootwijkerbroek

Het college van burgemeester en wethouders heeft circa EUR 2,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de vervangende nieuwbouw van basisschool De Spreng in Barneveld. De basisschool wordt een brede school in een compact tweelaags gebouw. In het schoolgebouw is ruimte voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang. Op het terrein zijn voldoende parkeerplaatsen en kiss-and-ride plekken. Eind 2012 is naar verwachting de nieuwe school gereed.

Vervangende nieuwbouw beste optie

Het huidige gebouw van PC basisschool de Spreng aan de Van Houtenlaan in Barneveld is verouderd en veel te klein. De school gebruikt al enige jaren noodhuisvesting die ook aan vervanging toe is. Gemeente en schoolbestuur hebben uitgebreid gekeken naar de mogelijkheden van renovatie en uitbreiding. Dit bleek echter duurder dan nieuwbouw en daarnaast was er onvoldoende ruimte beschikbaar om de noodzakelijke uitbreiding te realiseren. Vervangende nieuwbouw bleek de beste optie.

De nieuwbouw

Er is gekozen voor een compact tweelaags gebouw met genoeg ruimte op eigen terrein voor parkeren. In het belang van de doorgaande leerlijn van het kind, wil het schoolbestuur (Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Gelderse Vallei) ruimte voor kinderdagopvang in de nieuwbouw realiseren. Tezamen met ruimte voor buitenschoolse opvang is een brede school, met kinderopvang onder één dak, hierdoor mogelijk. Het schoolbestuur is bouwheer van de nieuwbouw.

Bouwproces

In de kerstvakantie 2011 verhuist de school naar de tijdelijke huisvesting in het oude pand van de Groen van Prinsterer aan de Schoutenstraat. In januari 2012 start dan de sloop van het oude gebouw, waarna de nieuwbouw start. Naar verwachting is de nieuwbouw voor basisschool De Spreng rond de kerstvakantie 2012 gereed.

Vormgever art impression: Mars 3D Kootwijkerbroek