Gemeente Coevorden

Gemeente start met digitale bekendmakingen

dinsdag 20 december 2011

Openbare bekendmakingen van de gemeente Coevorden worden vanaf 1 februari 2012 volledig gedigitaliseerd. Ze zijn vanaf 1 februari te raadplegen op de website: www.coevorden.nl/bekendmakingen. De gemeente stopt vanaf 1 juli 2012 met het plaatsen van bekendmakingen op de gemeentelijke informatiepagina in het huis-aan-huis blad.

De gemeente sluit met deze wijziging aan op de Wet elektronische bekendmaking die gemeenten op termijn verplicht om bekendmakingen elektronisch te publiceren. Elektronische publicaties leveren voordelen op voor de klant. Klanten kunnen zich met hun postcode abonneren op de gratis attenderingsservice zodat ze de bekendmakingen uit hun directe leefomgeving krijgen gemaild. Ook zijn elektronische bekendmakingen beter en sneller doorzoekbaar dan papieren bekendmakingen.

Om deze verandering voor inwoners zo soepel mogelijk te laten verlopen, hanteert de gemeente een overgangsperiode van vijf maanden. Vanaf februari 2012 worden op de gemeentelijke informatiepagina alleen nog de adressen gepubliceerd waarover een bekendmaking is. Op de website www.coevorden.nl/bekendmakingen staan de volledige bekendmakingen. Vanaf juli 2012 stopt de gemeente volledig met papieren bekendmakingen. Vanaf dat moment zijn de bekendmakingen alleen nog op de website te raadplegen.

Bibliotheken
Inwoners zonder internetverbinding kunnen terecht in één van de zes bibliotheken in de gemeente Coevorden. Ze kunnen de bekendmakingen daar kosteloos raadplegen op internet. De bibliotheken in de gemeente Coevorden:
-Bibliotheek Coevorden: Haven 4
-Bibliotheek Dalen: Hoofdstraat 2
-Bibliotheek Oosterhesselen: Beatrixlaan 64
-Bibliotheek Sleen: Westrupstraat 23a
-Bibliotheek Aalden: Paardelandsdrift 11
-Bibliotheek Schoonoord: Kerklaan 10

Inwoners die met deze oplossing niet zijn geholpen, kunnen contact opnemen met de gemeente Coevorden, tel. 14 0524.

Wat zijn bekendmakingen?
Een bekendmaking is een officieel bericht over een gemeentelijk besluit. Bij sommige besluiten kunnen belanghebbenden bezwaar maken. Voorbeelden zijn: bouwvergunningen, kapvergunningen en collectes.