Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Landje

---

Hutten bouwen, ponyrijden en knutselen op Bouwspeelplaats het Landje

16 december 2011

Op bouwspeelplaats 't Landje in het Rembrandtpark ligt altijd hout en gereedschap klaar voor kinderen die een eigen hut willen bouwen. 't Landje is een avontuurlijke bouwspeelplaats waar kinderen van zes tot veertien jaar hutten bouwen, meedoen aan sport en spel, computeren en knutselen.

Tienrittenkaart

Voor vijf euro hebben de kinderen een tienrittenkaart om op een van de vier pony's een ritje te maken en te verzorgen. In het knutsellokaal kleien de kinderen, glasverven, maken sieraden of bewerken hout. Er is altijd iemand in de buurt om te helpen. Buiten doen de kinderen aan vlotje varen, met de kabelbaan over het water scheren, of ook voetballen in het park en binnen tafeltennissen en tafelvoetballen.

Konijn huren

Voor twee euro in de maand huren de kinderen een konijn of cavia. Zij kunnen het beest dagelijks aaien en knuffelen, eten en drinken geven en één keer in de week het hok schoonmaken.

Tweehonderd kinderen

Dagelijks bezoeken meer dan tweehonderd kinderen ´t Landje. Stichting Impuls krijgt 184.000 euro voor de activiteiten op 't Landje in 2012.

Meer informatie

Open: dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over bouwspeelplaats het Landje op de website van Impuls of bel met telefoonnummer 020 618 36 04.


---