Gemeente Alphen aan den Rijn

rol Argostraat geëvalueerd

Gemeentelijke rol Argostraat geëvalueerd

Naar aanleiding van de explosie in de flat aan de Argostraat op 6 december 2010, heeft het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, op verzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn, de gemeentelijke rol geëvalueerd. De gemeente Alphen aan den Rijn wil leren van elk incident, om de organisatie van de gemeentelijke crisisbeheersing en daarmee de hulpverlening aan de betrokkenen te verbeteren.

Voor de meeste aanbevelingen geldt dat deze vooral gericht zijn op het verduidelijken van afspraken en procedures en op het aanpassen van crisisplannen. Twee aanbevelingen zijn meer fundamenteel van aard en kunnen ook voor andere gemeenten van belang zijn, dit betreft het proces van schaderegistratie en de uitwerking van een nazorgplan. Deze twee aanbevelingen zijn ook direct in de praktijk gebracht bij de crisisoperatie van De Ridderhof.

Het evaluatierapport wordt beschikbaar gesteld aan de functionarissen uit de gemeentelijke crisisbeheersingsorganisatie om de leerpunten te implementeren. Het evaluatierapport wordt ook aangeboden aan de Veiligheidsregio Hollands Midden, aangezien momenteel de gemeentelijke crisisbeheersingsprocessen op regionaal niveau worden herzien. Daarnaast ontvangen de brandweer, politie, GHOR, wonenCentraal en de huismeester van de flat aan de Argostraat het evaluatierapport.

Evaluatierapport

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn