Gemeente Valkenswaard


Derde wijkontwikkelingsplan voor 't Gegraaf!

Het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard heeft onlangs het derde wijkontwikkelingsplan voor de wijk 't Gegraaf vastgesteld. Dit plan omvat de periode 2011 tot en met 2014.

Het plan is door wijkcommissie 't Gegraaf, de gemeente en Woningbelang opgesteld in goed overleg met de wijkbewoners en de professionele partners Paladijn, organisatie voor welzijn en de politie. Net als bij de voorgaande wijkontwikkelingsplannen, is ook dit keer het doel de leefbaarheid in de wijk in al zijn facetten te verbeteren.

Het nu vastgestelde Wijkontwikkelingsplan (kortweg: WOP) bestaat uit een wijkanalyse en een -visie, conclusie wijkanalyse (benoemen sterke en zwakke punten), visie en ambities (doelen), maatregelen in de periode 2011 tot en met 2014 en financiering.

Achtergrond en aandachtspunten

In 1999 is in 't Gegraaf begonnen met het eerste leefbaarheidsproject in Valkenswaard. In 2007 volgde het Wijkontwikkelingsplan 2007-2010. Vele voornemens uit de vorige wijkontwikkelingsplannen zijn gerealiseerd, maar er blijven evengoed nog zaken over en uiteraard komen er steeds weer nieuwe aandachtspunten bij. Zaken die in dit nieuwe wijkontwikkelingsplan de aandacht krijgen zijn onder andere: mogelijke herinrichtingen van het Dommeldalgebied en de Hoppenbrouwers, wonen, zorg en de steeds terugkerende aandachtspunten op het gebied van verkeer, hondenpoep en parkeren.

Wijkontwikkelingsplan ter inzage

Het WOP ligt vanaf 22 december voor belangstellenden ter inzage op de volgende plaatsen:

* bij De Hijskraan aan de Seringenstraat 2 in het Gegraaf.
* in de Informatiehoek in de hal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15

* in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12
* in het kantoor van Woningbelang aan de Waalreseweg 25.

U kunt het Wijkontwikkelingsplan ook hier downloaden. Op de website van Woningbelang is het plan als volgt te vinden: kies www.woningbelang.nl en vervolgens op de openingspagina voor de optie 'anders geïnteresseerd', vervolgens de optie 'publicaties'.

Meer informatie

Met vragen over de wijkontwikkeling in 't Gegraaf kunt u terecht bij Ton Hendriks, wijkcoördinator van de gemeente Valkenswaard, telefoonnummer 040-2083663 of via e-mail: gemeente@valkenswaard.nl ter attentie van Ton Hendriks.

Contactpersoon bij Woningbelang is Anton Maréchal, manager Wijken, telefoonnummer 040-2083838 of via e-mail: info@woningbelang.nl ter attentie van Anton Maréchal.


* De Hofnar 15, 5554 DA Valkenswaard, T 040-2083444