Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie wijst winkelend publiek op auto-inbrekers

Datum incident: 20-12-2011 Locatie: - District/dienst: Rotterdam-Centrum

Datum publicatie: 20-12-2011 15:14

Rotterdam - Met de feestdagen in aantocht, is er weer extra veel winkelend publiek op de been in het centrum van Rotterdam. De poltie zet twee lichtkrantwagens in om mensen te wijzen op het risico van auto-inbraken.

Vanaf woensdag staat er zowel op de hoek van de Meent en de Binnenrotte als op de hoek van de Bulgersteyn en de Coolsingel een lichtkrantwagen. Het doel van de wagens is om het winkelend publiek alerter te maken en auto-inbraken tegen te gaan.

Preventietips tegen auto-inbraak

Zorg dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Het beste is natuurlijk om alle waardevolle spullen uit de auto te halen. Verwijder de houder van de TomTom, maar vergeet ook niet om even de plek van de zuignap weg te poetsen. Leg navigatieapparatuur niet zichtbaar in de portiervakken liggen. Verwijder het frontje van de autoradio en laat dit niet in de auto liggen. Leg geen laptops of andere draagbare computerapparatuur in de auto. Mocht dit onvermijdelijk zijn, laat deze apparatuur dan niet in stand-by modus met Bluetooth ingeschakeld in het voertuig achter. Voor kwaadwilligen is deze apparatuur wel zichtbaar, ook al ligt het in de kofferbak. Verder is het belangrijk om na de aanschaf van de genoemde apparatuur, type- en serienummers op te schrijven en deze goed te bewaren. Dit maakt de opsporing achteraf veel eenvoudiger. Laat het handschoenenkastje leeg en open achter. U kunt ook een politieflyer in de auto leggen, waarop staat dat uw voertuig op advies van de politie leeg is.