Gemeente Eindhoven

Cliënten maatschappelijke opvang op bres voor Serieuzzz Live Een aantal cliënten van opvanginstellingen Neos, Novadic-Kentron, Leger des Heils en KDET, doet vanaf woensdag 21 december mee aan Serieuzzz Live. Zij verkopen op het 18 Septemberplein zelfgemaakte erwtensoep met roggebrood en doneren de opbrengst via Serieuzzz Live aan Serious Request.

Cliënten van Neos maken de soep. Dat doen ze in Rita's Kitchen, de keuken van het Ritahuis van Neos. Hier leren cliënten de kneepjes van het kookvak; menu's samenstellen, inkopen doen en voor en met elkaar te koken. Regelmatig verzorgt Rita's Kitchen ook de catering voor bijeenkomsten of festiviteiten. Zoals bijvoorbeeld nu voor Serieuzzz Live.

Imago

Het idee achter de deelname aan Serieuzzz Live is dat cliënten zich van hun beste kant willen laten zien. Er bestaat een beeld van hen dat vaak niet klopt met de werkelijkheid. Mensen die door omstandigheden tijdelijk in de opvang verblijven, worden nogal eens geassocieerd met een relatief kleine groep overlastveroorzakers. Door mee te doen aan de actie willen cliënten laten zien hoe ze werkelijk zijn; kwetsbare medemensen die hard werken om hun levensomstandigheden te verbeteren.

Maatschappelijk betrokken

Tegelijkertijd tonen de cliënten zich met hun deelname aan Serieuzzz Live maatschappelijk betrokken. Ze bezitten zelf niet veel. Toch zijn ze bereid, net als veel andere Eindhovenaren, de opbrengst van de actie te schenken aan het goede doel.

Aanstaande vrijdag om 18.00 uur overhandigen de cliënten van de instellingen hun opbrengst aan de dj's in het Glazen Huis op de markt.