Gemeente Den Haag

Persbericht

Europese School aan Houtrustweg

De Europese School wordt gehuisvest aan de Houtrustweg.

Dat is de uitkomst van een zoektocht die de gemeente Den Haag en de Stichting Het Rijnlands Lyceum in de afgelopen maanden hebben gehouden. Op 20 augustus 2012 beginnen de lessen.

Op dit moment zijn in het gebouw aan de Houtrustweg een reeks zorgopleidingen van ROC Mondriaan gehuisvest. Per 1 april 2012 verhuizen deze naar de nieuwbouw van ROC Mondriaan in Leidschenveen.

Europese scholen zijn in het leven geroepen voor kinderen van werknemers van Europese instellingen.
De school wordt gehuisvest aan de rand van de Internationale Zone waar zich veel internationale instellingen bevinden. De Europese School Den Haag wordt gefinancierd door het ministerie van OCW en de gemeente Den Haag. De Stichting Het Rijnlands Lyceum biedt het onderwijs aan. De Europese Unie betaalt het schoolgeld voor kinderen van de Europese ambtenaren.

In augustus start de school met de eerste drie leerjaren, te weten: groepen 1 en 2 en een groep 3. In de jaren daarna groeit de Europese School Den Haag uit tot een volwaardige school met zowel basis- als voortgezet onderwijs.

De Europese School Den Haag wordt opgericht door de Stichting Het Rijnlands Lyceum. Dit schoolbestuur is al actief in Den Haag, met onder meer de International School of The Hague en scholen in Wassenaar, Oegstgeest en Sassenheim en de Eerste Nederlandse Montessorischool aan de Laan van Poot, waarmee de Internationale School en de Europese School intensief gaan samenwerken.

In totaal zijn er in Europa negentien Europese scholen, waaronder nu ook een in Den Haag.

gebouw waar de Europese School haar intrek neemt gebouw waar de Europese School haar intrek neemt