Provincie Limburg


Provinciale Sportprijs Limburg 2011 uitgereikt

In de Stadsschouwburg in Sittard werd tijdens een feestelijke Nacht van de Limburgse Sport op zondag 18 december de Provinciale Sportprijs Limburg 2011 uitgereikt.

Zwemmer Joeri Verlinden uit Melick is Limburgs Sportman van het jaar geworden. Hockeyster Maartje Paumen uit Geleen werd sportvrouw van het Jaar.
Sportploeg van het Jaar werd volleybalvereniging VC Weert. De Weertse volleybaldames wonnen zowel de beker, het kampioenschap als de supercup.
Demi Schuurs werd verkozen tot talent van het jaar. De tennisster uit Nieuwstadt speelde vier grand slamfinales afgelopen jaar. Tennister Sharon Walraven uit Schaesberg won opnieuw de prijs voor de beste sporter met een beperking. Zij kreeg de prijs uitgereikt door sportgedeputeerde Theo Krebber.

Er waren vijftien sporters en sportploegen genomineerd voor de Provinciale Sportprijs Limburg, die dit jaar voor de 22-ste keer werd uitgereikt.

De Nacht van de Limburgse Sport is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, Topsport Limburg, het Huis voor de Sport Limburg, L1 Radio & Televisie, het Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger. De winnaars werden gekozen door een vakjury en het Limburgse publiek.

Dezelfde avond werd ook de zogeheten bestuursovereenkomst Regeling Trainingscentra Sportzone Limburg ondertekend door de Provincie Limburg, de gemeenten Beek, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein. Met deze regeling is tot 2014 een deel van de financiële exploitatie van de trainingscentra geregeld.

De winnaars van de Provinciale Sportprijs Limburg 2011