Raad voor de Rechtspraak


Toegang advocatuur tot roljournalen hersteld

Den Haag , 20-12-2011

De roljournalen `handel' voor rechtbanken en hoven, het familiejournaal, het kantonroljournaal en de dienst Ditigaal Indienen en Publiceren Insolventieverslagen (DIPI) zijn via het Digitaal loket rechtspraak weer beschikbaar. De toegangsmodule is aan rechtspraakzijde weer hersteld en de diensten die ingevolge wet- en regelgeving weer kunnen worden aangeboden door middel van een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, zijn weer opengesteld.

Inloggen

Om toegang te verkrijgen tot de diensten van het Digitaal loket rechtspraak, heeft de advocatuur inloggegevens nodig. De inloggegevens bestaan uit een gebruikersnaam en wachtwoord. Advocaten zijn per brief op de hoogte gesteld van hun gebruikersnaam en in een apart schrijven van hun wachtwoord. Wie niet (meer) beschikt over inloggegevens kan contact opnemen met de helpdesk spir-it (helpdesk@rechtspraak.nl).

Blokkeren gebruikersnamen

Met ingang van donderdag 1 december 2011 zijn alle gebruikersnamen waarmee op dat moment nog niet was ingelogd om veiligheidsredenen geblokkeerd. Voor advocaten die nog niet zijn ingelogd op het Digitale Loket Rechtspraak zijn vooralsnog alternatieve werkwijzen aanbevolen. Die werkwijzen zijn terug te vinden op deze site onder Landelijke regelingen van de desbetreffende sector.

De B-, F- en H-formulieren die als tijdelijke oplossing op rechtspraak.nl beschikbaar waren, zijn nog te gebruiken.

B-formulieren
F-formulieren
H-formulieren

Contact

Advocaten kunnen met vragen over het Digitaal loket rechtspraak contact opnemen met de helpdesk spir-it via helpdesk@rechtspraak.nl