Gemeente Oirschot

Opening oplaadpunt elektrische autoâs in Oirschot

Dinsdag 20 december a.s. worden de oplaadpunten voor elektrische autoâs in Oirschot officieel in gebruik genomen. Dit zal gebeuren door het aansluiten en opladen van het nieuwe elektrische model van Opel, de Ampera, door wethouder Jan Verhoeven. In de gemeente Oirschot staan sinds dit jaar twee laadpalen, één op het Princeehof en één op de parkeerplaats achter de Poort (Doctor van Wamelstraat), waar de opening zal plaatsvinden.

Gemeente Oirschot heeft samen met het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) via Stichting E-laad.nl twee laadpalen in Oirschot laten plaatsen. Hiermee wil zij elektrische automobilisten faciliteren en het elektrisch rijden stimuleren. Elektrisch rijden heeft als voordelen dat het geen uitstoot heeft en met hernieuwbare energie kan. Daarom past het goed binnen de Kempische Klimaatvisie: samen energieneutraal in 2025.

Opening
De opening vindt plaats in samenwerking met AutoVullings uit Oirschot. U bent van harte welkom om de opening bij te wonen op dinsdag 20 december om 16.00 uur op de parkeerplaats bij de Doctor van Wamelstraat in Oirschot.