Officiële oprichting BV POH GGZ


ALMELO, 20111220 -- Gisteren (19 december) werd officieel de BV POH GGZ opgericht. 51 huisartsen uit de regio Almelo kwamen bijeen op de centrale huisartsenpost in het ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) in Almelo om deze oprichting te realiseren. Met de oprichting van de BV kan een huisarts in zijn praktijk ondersteuning krijgen van een professional op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Het unieke aan de BV is dat alle 51 huisartsen en Dimence aandeelhouder zijn en invloed hebben op de de BV. De BV POH GGZ is in Nederland de eerste die op deze manier werkt. In 2012 zullen meer huisartsen aansluiten.

Een praktijkondersteuner huisartsenzorg ggz (POH GGZ) in de praktijk is niet nieuw. Sinds 2001 werkten sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (spv’ers) vanuit ggz-instellingen in huisartsenpraktijken. Vanaf 2008 veranderden de regels en moesten huisartsen de praktijkondersteuners zelf in dienst nemen. Door deze regels dragen huisartsen zelf de werkgeversrisico’s. Om deze risico’s te beperken, richtte Dimence samen met de huisartsen een BV op.

Functie POH GGZ
Een praktijkondersteuner huisartsenzorg ggz (POH GGZ) ondersteunt de huisarts bij de zorg voor mensen met psychische en/of psychosociale problemen. In de huisartsenpraktijk komen  veel mensen met psychische klachten, voor wie de drempel naar de geestelijke gezondheidszorg (ggz) te hoog is. Ook hoeven de klachten waarmee mensen komen, zoals slecht slapen, piekeren, angstklachten, overspannenheid en somberheid, niet altijd in de ggz behandeld te worden. Een praktijkondersteuner in de praktijk biedt daarom uitkomst doordat zij deze mensen goed kunnen behandelen in hun eigen huisartsenpraktijk.





Ingezonden persbericht