EnVerv, innovator op het gebied van Smart Grid-systemen op chips, haalt $12 miljoen binnen tijdens financieringsronde

SAN JOSE, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20111220 --

EnVerv Inc., een innovatief 'fabless' halfgeleider-bedrijf dat hoogwaardige communicatiesystemen op een chip (SoC) voor de smart-grid-markt ontwikkelt, maakte vandaag bekend dat een serie B financieringsronde van $12 miljoen onder leiding van Benchmark Capital is afgerond. Eerdere investeerders, NEA en Walden International, namen ook aan de ronde deel.

“Missiekritieke connectiviteit is wereldwijd de hoeksteen voor het bouwen van betrouwbare smart-grids en de SoC-producten van EnVerV bieden de beste oplossing voor smart-grid-communicatie”, aldus Bruce Dunlevie, vennoot bij Benchmark Capital. “Succesvolle levering van een reeks van hoogwaardige SoC's voor PLC (Power Line Communications) in iets meer dan een jaar, is het bewijs van EnVerv's gerichte uitvoering en innovatieve productontwerp. Bij Benchmark kijken we ernaar uit om met het management van EnVerv samen te werken om dit succes voort te zetten.”

EnVerv behoort tot een kleine groep bedrijven die werken aan sterk geïntegreerde multistandaard (zoals de G3-PLC, PRIME, S-FSK en EnVerv's TurboPLC™) smalle-band PLC-modems. EnVerv's PLC maakt toepassingen mogelijk in markten voor geavanceerde meetinfrastructuur (AMI - Advanced Metering Infrastructure), PV-omvormers, actieve verlichting en industriële controle en bewaking op afstand, waar nadruk op missiekritieke communicatie en betrouwbare gegevensoverdracht tussen stroomnetwerken een vereiste is.

“We zijn zeer verheugd dat Benchmark zich aansluit bij onze huidige investeerders ter ondersteuning van onze visie om van EnVerv de toonaangevende leverancier van energiebeheeroplossingen te maken”, aldus Shahin Hedayat, Chief Executive Officer van EnVerv. “Dankzij deze investering kunnen wij onze technische successen benutten om de klantenondersteuning te verbeteren en de productie van onze hoogwaardige multimodus PLC-chips op te voeren.”

De PLC-technologie van EnVerv is wereldwijd in de praktijk getest en is door de klant op alle belangrijke markten geaccepteerd.

Over EnVerv Inc.

EnVerv is een 'fabless' halfgeleider-bedrijf in de Verenigde Staten, met haar hoofdkantoor in San Jose, Californië en vestigingen in San Diego, Californië en Shenzhen, China. EnVerv's SoC-oplossingen voor PLC maken hoge communicatieprestaties via laag- en middenspanningsleidingen mogelijk, met het doel efficiënte en effectieve communicatiemiddelen te bieden voor geavanceerde meetinfrastructuur (AMI) en voor andere toepassingen voor intelligente controle en bewaking via het elektriciteitsnet. Belangrijke kenmerken van basisknooppunt en gateway-apparaten omvatten: Multimodus PLC-modem (x–FSK, G3, PRIME en TurboPLC™) en wereldwijde ondersteuning voor frequentieband van 10 kHz tot 500kHz. Voor meer informatie kunt u terecht op www.enverv.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
EnVerv Inc.
Reza Mirkhani, +1 858-224-0004

President