Rekenhof stelt 168e Boek voor in het parlement

20/12/2011 13:31

COUR DES COMPTES - REKENHOF

De heer Philippe Roland en de heer Ignace Desomer, resp. eerste voorzitter en voorzitter van het Rekenhof, hebben vandaag het 168e Boek van het Rekenhof voorgesteld aan de voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, de heer André Flahaut.

In dit Boek geeft het Rekenhof zijn commentaar bij de rekeningen van het voorbije jaar, 2010. Daarnaast brengt het verslag uit over het nieuwe boekhoudsysteem Fedcom. Het Boek bevat bovendien onderzoeken over het financiële en boekhoudkundige beheer, de interne controle en het humanresourcesbeheer van de Staat. Tot slot ging opnieuw bijzondere aandacht naar de impact van de steunmaatregelen in het kader van de economische crisis op de overheidsfinanciën.

Het integrale 168e Boek van het Rekenhof, de samenvatting en het persbericht zijn beschikbaar op de homepagina van het Rekenhof (www.rekenhof.be).

Informatie voor de pers

Het Rekenhof controleert de openbare financiën van de federale Staat, de gemeenschappen, de gewesten en de provincies. Het draagt bij tot een beter overheidsbeheer door de parlementaire vergaderingen, de beheerders en de gecontroleerde diensten nuttige en betrouwbare informatie te bezorgen, die voortvloeit uit een tegensprekelijk onderzoek. Als collaterale instelling van het parlement werkt het Rekenhof onafhankelijk van de overheden die het controleert.

Contactpersonen:

Véronique Roelandt (02 551 88 80)

Cathy van Poucke (02 551 85 28)

Cel Federale Publicaties

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel