Ingezonden persbericht


Hilversum, 20 december 2011
101.TV KOMT MET EERSTE TALENTENSHOW VOOR RAPPERS

ROTJOCH ZOEKT THE NEXT MC

Idols, X-Factor en The Voice of Holland; Nederland telt meer dan genoeg talentenshows. Of toch niet? Volgens 101.TV ontbreekt er nog één: The Next MC. Een talentenshow die op zoek gaat naar de beste rapper. En raptalent is er volgens presentator Rotjoch genoeg in Nederland. Samen met een vakkundige jury beoordeelt hij de verschillende rappers op hun kwaliteiten. Vanaf vandaag kunnen rappers zich aanmelden op: www.101.tv/thenextmc.

De winnaar van The Next MC krijgt studiotijd voor het opnemen van twee tracks. Eén van deze nummers wordt echt uitgebracht, samen met een professionele videoclip door 101.TV. Ook een studiosessie in de 101Barz-studio, een fotoshoot en een homegrown item op Statemagazine.nl zitten in het prijzenpakket.

101Barz presentator Rotjoch: 'Sinds ik met 101Barz ben begonnen word ik doodgegooid met berichten van mensen die zeggen dat ze kunnen rappen. Nu is het tijd om te laten zien of je echte skills hebt, want ik ben op zoek naar The Next MC.' Jorn van Hoorn, Eindredacteur/Formatontwikkelaar 101.TV: 'Rotjoch krijgt per dag 50 mailtjes van talenten met de vraag om een studiosessie of rapper te worden. Met deze show voorzien we in de behoefte van onze doelgroep. Daarnaast sluit het format aan op het interactieve karakter van ons kanaal.'

101.TV, het snelste 24-uurs kanaal, is te ontvangen via digitale televisie of op www.101.TV. Op de zender en via de website zijn niet alleen de programma's van BNN te bekijken, maar ook eigen producties zoals 101Barz, TrickMania en Egotrip. Volg 101.TV ook op Facebook en Twitter.