Ingezonden persbericht


Woensdag 21 december 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast is Albert Jan Kruiter over Alexis de Tocqueville. Deze negentiende eeuwse filosoof voorspelde dat een individualistische samenleving zou leiden tot een beheerszuchtige overheid. De democratie en daarmee de publieke zaak zouden hierdoor onder druk komen te staan. Krijgt hij nu gelijk? A.J. Kruiter paste de ideeën van De Tocqueville toe op de huidige verzorgingsstaat en concludeert dat er een herwaardering nodig is van onze publieke waarden. Van Albert Jan Kruiter verscheen onlangs 'In ons belang. Pleidooi voor publieke waarden' in samenwerking met Eelke Blokker. Eerder schreef hij 'Mild despotisme. Democratie en verzorgingsstaat door de ogen van Alexis de Tocqueville.'

Karin Spaink, publiciste bij o.a. Het Parool over internet

Panel over de film 'The Girl with the Dragon Tattoo' van David Fincher . Verfilming van het eerste deel van de literaire blockbuster de 'Millenium-trilogie' van Stieg Larsson - in Nederland bekend als 'Mannen die Vrouwen haten'. Met Gawie Keyser, filmrecensent en Stine Jensen, filosofe.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)