Ingezonden persbericht


Marxman Advocaten introduceert HR Scan

Amersfoort - - Marxman Advocaten heeft haar dienstverlening uitgebreid met de introductie van de intern ontwikkelde HR Scan. Met de HR Scan maakt Marxman een inventarisatie van de organisatie op het gebied van personeel, zowel beleidsmatig als arbeidsrechtelijk. Marxman werkt hierbij intensief samen met verschillende HR-professionals met uitgebreide ervaring binnen zowel profit als non-profit organisaties.

"Ondernemingen veranderen, groeien of worden samengevoegd. In dit soort situaties is er vaak onvoldoende oog voor het belang van een professioneel HR-beleid, met als gevolg ad hoc gedrag. Als kantoor voorzien wij graag in de (latente) behoefte van de onderneming, van onze klant. Onze pragmatische en vernieuwende aanpak heeft geleid tot de ontwikkeling van de HR Scan. De eerste pilots zijn afgerond en met succes ontvangen", vertelt Lisette Ouwerkerk, advocaat sectie Arbeid & Organisatie en medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de HR Scan.

Bij de HR Scan wordt aandacht besteed aan onder andere arbeidsovereenkomsten, toepasselijke CAO, arbeidsvoorwaardenhandboek, medezeggenschap, flexibele arbeidsrelaties, het P&O-beleid, werving & selectie, loopbaanontwikkeling & opleiding, verzuim en re-integratie. Na de eerste fase is duidelijk hoe de organisatie ervoor staat op HR-gebied en worden (acute) verbeterpunten en noodzakelijke aanpassingen met betrekking tot het HR-beleid inzichtelijk. De vervolgfase omvat een voorstel op maat en de uiteindelijke implementatie.

"De ontwikkeling van dit product is wederom een goed voorbeeld dat wij als kantoor zorgen voor een kennisvoorsprong bij de klant. Negatieve ontwikkelingen kan men voor blijven en daarmee bespaar je als organisatie aanzienlijke kosten", aldus Lisette Ouwerkerk.


- - einde persbericht - -

Over Marxman Advocaten
Marxman Advocaten richt zich op (juridische) advisering, procesbijstand en begeleiding. Onze specialisten zijn in staat mee te denken op strategisch niveau en projectmatig te werken. De oplossingen die Marxman levert kunnen worden ondersteund met (maatwerk) trainingen vanuit Marxman Academy. Het kantoor is een sterke speler in de regio, met een internationale focus. Marxman kiest voor branche- en klantgericht ondernemen vanuit de visie dat bedrijven advocaten willen die zich verdiepen in de klantorganisatie, meedenken en proactief zijn. De kern is te komen tot een vernieuwende aanpak die resulteert in de beste oplossing voor de klant. Specialisaties zijn: Arbeid & Organisatie, Ondernemingen, Vastgoed & Overheid, Gezondheidszorg, Bank & Effecten, Credit Management, Insolventie, wereldwijde incasso, Intellectuele Eigendom & ICT, Sport & Leisure en Internationale Betrekkingen. Tot de klantenkring behoren middelgrote en grote ondernemingen, (semi) overheden en non-profit organisaties verspreid over Nederland. Wereldwijd kan Marxman klanten terzijde staan in samenwerking met haar buitenlandse kantoren van het Consulegis-netwerk. Op het gebied van onder meer ruimtelijke ontwikkeling, aanbesteden, veiligheid en gezondheid is Marxman nauw betrokken bij overheidsprojecten. Het kantoor maakt tevens deel uit van het Legal Network van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en van Sport & Zaken. Ook participeert Marxman in het 'Goud op de werkvloer' initiatief van Sport & Zaken, Randstad en NOC*NSF. Meer informatie: www.marxman.nl.




Ingezonden persbericht