Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Eerbeek/Zutphen - Verdachte bekent overvallen             |
Eind vorige week heeft de politie Gelderland-Midden een 41-jarige man uit Arnhem aangehouden. De Arnhemmer werd ervan verdacht een overval te hebben gepleegd op een tankstation in Velp. Tijdens het onderzoek verklaarde hij ook een overval in Eerbeek en in Zutphen gepleegd te hebben.

Tankstation Eerbeek
Op zaterdagavond 26 november is een tankstation aan de Stuijvenburghstraat in Eerbeek overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de aanwezige medewerker geld afgeven. De overvaller sloeg na zijn daad lopend op de vlucht.

Tankstation Zutphen
Op zaterdagmiddag 3 december kwam een man rond 17.05 uur de winkel van het tankstation aan de Van de Cappellenlaan in Zutphen binnen. Hij bedreigde een medewerkster met een vuurwapen en eiste geld. Na de overval ging de man er lopend vandoor.

Politieonderzoek
Het regionale overvallenteam van de politie had de overvallen in onderzoek. Dit leidde nog niet tot een aanhouding. Op dinsdagavond 13 december toonde de politie beelden van de overval op het Zutphense tankstation in het TV-programma Opsporing Verzocht. Hierover kwamen enkele tips binnen. Het korps Gelderland-Midden onderzocht tegelijkertijd een overval in Velp en publiceerde ook beelden. Op basis daarvan kwamen er tips binnen over de identiteit van de man.

Aanhouding
Op vrijdag 16 december heeft de politie Gelderland-Midden de Arnhemmer aangehouden. Het signalement van de man kwam sterk overeen met de overvaller die in Eerbeek en Zutphen had toegeslagen. Tijdens het verhoor heeft de man een bekennende verklaring afgelegd over de overvallen in Eerbeek en Zutphen.

Einde bericht

-----------------------
(

(

---- --